Article de Ciudadanos del mes de maig: “La bandera del 14 d'abril”

Este és l'article de Ciudadanos de maig, titulat La bandera del 14 d'abril. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

El passat dia 14 d'abril es va produir un acte d'exhibició de la bandera republicana (bandera no oficial) en l'Ajuntament de Puçol. 

Vaja per davant que qui els escriu és un republicà confés. El motiu ho tinc molt clar, no crec en "els càrrecs heretats", crec en la meritocràcia. Hui podem tindre un magnífic rei Felip... però demà podríem tindre una Froilán de Todos los Santos. Només per eixe motiu crec que qualsevol rei hauria de ser triat per un referèndum. 

Dit açò, crec que els dos sistemes són democràtics i inclús els països més desenvolupats i moderns curiosament són monarquia (Noruega, Suècia, Dinamarca, Holanda). És a dir, preferisc la monarquia de Noruega a la República del Congo (per posar dos exemples). Els sistemes els fem bons els ciutadans.

El passat 14 d'abril probablement es va incomplir la Llei 39/1981, de 28 d'octubre, per la qual es regula l'ús de la bandera d'Espanya. La Llei diu així en l'article 3, punt 2: “La bandera (oficial) espanyola serà l'única que ondege i s'exhibisca en les xarxes dels òrgans constitucionals de l'Estat i en la dels òrgans centrals de l'Administració de l'Estat”.

I a més el senyor Moragues (Delegat de Govern de la Comunitat Valenciana) havia avisat fent arribar una circular a tots els ajuntaments en què ja s'havia incomplit la llei l'any anterior, aclarint que si tornaven a exhibir una bandera republicana no oficial el dia 14 d'abril (com ja havia succeït feia just un any) tals ajuntaments serien sancionats. 

La primera cosa que volem fer és desmarcar-nos d'este acte, ja que la decisió d'Exhibir la dita bandera ha sigut únicament de l'Equip de Govern format per PSOE, Esquerra Unida, Compromís i Podem. Considerem esta decisió irresponsable o inclús temerària, ja que quasi amb tota seguretat el consistori serà sancionat. I qui pagarà esta sanció que per a més inri estava sobre avís?

Doncs la pagarà tot el poble de Puçol. Els monàrquics i els republicans de Puçol pagaran a mitges.

Una opinió de Ciudadanos

386-ciudadanos-mayo

08 Juny 2017
FaceBook  Twitter  

Altres