Enric Esteve renuncia a l'alcaldia de Puçol perquè el dissabte 10 de juny Lola Sánchez siga proclamada alcaldessa

El 13 de juny de 2015, Enric Esteve aconseguia l'alcaldia gràcies al pacte de Govern entre PSOE, Compromís i Esquerra Unida, amb el suport d'Ara Puçol, que va votar sí a l'alcaldia encara que no es va sumar a l'equip de Govern. El dilluns 5 de juny de 2017, en un ple extraordinari amb un únic punt en l'ordre del dia, Esteve ha renunciat al càrrec d'alcalde per a donar pas a la socialista Lola Sánchez, complint així allò que s'ha acordat en el seu moment.

En el ple extraordinari del 5 de juny hi ha hagut un únic torn d'intervencions per part dels portaveus dels set grups polítics municipals (Ciudadanos, Esquerra Unida, Pavalur, Ara Puçol, Compromís, PSOE i Partit Popular), a més del propi alcalde, que ha tancat el ple amb la lectura d'un discurs en què ha tingut paraules d'agraïment per a tot el món: veïns, companys de la corporació, treballadors municipals, la seua secretària en alcaldia, els seus amics de partit i, finalment, la seua família.

L'única sorpresa ha anat a càrrec de Dani López, d'Ara Puçol, qui ha anunciat que el dissabte pròxim no estarà en el ple en què Lola Sánchez serà proclamada alcaldessa: “Desitge a Lola el millor i no estaré en el ple del dissabte, de fet este és el meu últim ple. Cedisc esta cadira a un company d'Ara Puçol que aporte en el futur més energia”.

En el torn d'intervencions, el més crític ha sigut el primer a intervindre, Rubén Vaquero (Ciudadanos), qui no ha valorat el treball diari “perquè no hem tingut contacte amb el senyor Esteve”, encara que sí s'ha referit a alcalde a nivell públic, assenyalant que “és l'alcalde de tots i no s'ha comportat com a tal, perquè la seua actuació pública ha sigut molt millorable”-

Juanjo Manzaneque (Esquerra Unida) ha destacat que com a membre de l'equip de govern hem procurat “governar per a millorar la vida de les persones que viuen a Puçol”. Ha reconegut que estos dos anys han sigut una etapa molt gratificant a nivell personal i considera que Esteve “ha sigut un bon alcalde i una bona persona, que m'ha servit de suport en el dia a dia”.

El regidor de Pavalur, José Mª Babé, ha destacat que “encara que sona a despedida, crec que serà un fins després perquè tornarem a coincidir en este Ajuntament”. Després d'assegurar que no és un dia per a crítiques, ha centrat la seua intervenció en la relació amb les urbanitzacions, per la qual cosa ha recordat les declaracions últimes d'Esteve en el periòdic local, recordant que “després de l'informe del Consell Jurídic Consultiu sobre l'obligació de l'Ajuntament de fer-se càrrec del manteniment de les zones verdes i les vies públiques, cal donar el mateix tracte a les urbanitzacions que a qualsevol zona del municipi”. Ni més ni menys, igual, ha subratllat Babé.

Xavier Alcácer, en representació de Compromís, ha recordat que “tant en l'oposició com en El Govern ha demostrat la seua capacitat de treball i la seua porta sempre ha estat oberta, sempre accessible”. Després de repassar alguns exemples del dia a dia en el seu treball conjunt, les seues últimes paraules han sigut per a recordar una de les frases habituals d'Esteve: “No ens queda més remei que reconéixer la seua vàlua i donar-li les gràcies pel seu treball per a, com ell sempre diu, fer de Puçol un poble senzillament millor”.

Lola Sánchez, la portaveu del PSOE que assumirà l'alcaldia dissabte que ve, ha recordat que “han sigut dos anys d'intens i durtreball en què hem aconseguit grans reptes”. Encara que ha reconegut que han tingut diferències de criteri de vegades, “sempre hem sabut reconduir la situació perquè l'important és Puçol”. Com a resum del que suposa este canvi, la futura alcaldessa ha assegurat que “canvia la persona al front, però no l'equip de treball”.

El resum de la tensió que han viscut en estos dos anys l'alcalde i el grup municipal del Partit Popular s'ha reflectit en este últim ple: els populars s'han negat a prendre la paraula.

Finalment, Enric Esteve ha recordat que la renúncia del 5 de juny és per a complir el pacte firmat al seu dia i ha destacat estos dos anys “d'entrega total i absoluta passió en què he perdut la son perquè Goliat no xafara a David”, seguint el lema de Jaume I que va llegir en el seu discurs d'investidura. En el seu repàs a la labor realitzada ha destacat que des del primer dia “hem treballat per a evitar desnonaments en la població i per a això hem creat el Servei d'Intermediació Hipotecària de Puçol”, a més de recordar que ha escoltat els veïns en el seu despatx, en el carrer, visitant empreses… “Hem dedicat dos milions a inversions en infraestructures, hem apostat per l'educació pública i hem posat en marxa els camins escolars… Per tot això, me'n vaig amb la cara ben alta”.

El públic que omplia el saló de plens ha aplaudit les distintes intervencions i, com no hi havia res a votar, el ple ha finalitzat després de les paraules del ja exalcalde.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

477-esteve-renuncia-alcaldia-5

06 Juny 2017
FaceBook  Twitter  

Altres