Missatges en els passos de zebra per a recordar als vianants que cal prestar atenció

Durant la primera setmana de maig, un total de 25 passos de zebra del nucli urbà tenen un afegit en el seu disseny: missatges i imatges que alerten els vianants perquè miren si vénen cotxes, perquè estiguen atents… Una forma de reafirmar la seguretat perquè en cas d'accident, el vianant sempre té les de perdre enfront de qualsevol vehicle.

Volíem reforçar la seguretat d'alguna forma i hem fet l'experiència pilot amb vint-i-cinc passos de zebra, entre els que es troben els que exigixen més atenció dels veïns, la majoria d'ells en vies amb molt de trànsit o punts conflictius”, apunta el regidor Juanjo Manzaneque.

Un ull que actua com a senyal de precaució i un missatge senzill i directe, normalment amb pintura roja sobre el fons blanc del pas zebra, és el disseny més habitual d'esta campanya, encara que no l'únic.

Enfront del col·legi públic La Milotxa, de forma experimental, hem dibuixat un cocodril que assenyala cap a on cal mirar abans de creuar, per a comprovar si ve algun vehicle; una forma més pròxima a la multitud de xiquets d'infantil que creuen eixe pas de zebra”, finalitza el regidor.

Mesures senzilles, l'eficàcia del qual s'analitzarà passat un temps, encara que des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible es continua estudiant altres opcions que ajuden a fer més fàcil i segura la convivència entre vianants i vehicles, de fet la pròxima mesura serà il·lustrar una rotonda de la població amb les mesures que han de prendre els conductors quan conduïsquen per una rotonda.

Informa: Sabín |Fotos: Sergio Maestro

fotos face407-pasos-cebra-ilustrados-3

12 Maig 2017
FaceBook  Twitter  

Altres