Article d’Ara Puçol del mes d’octubre: “ARA Puçol, IMPULSA”

Este és un article de Ara Puçol del mes d’octubre, titulat Ara Puçol, IMPULSA. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d’opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Aquests temps en què ens veiem saturats per les notícies sobre corrupció, que quan es recalquen els múltiples casos protagonitzats pel PP, aquests carreguen contra el PSOE pels seus, això fa que la gent acabe dient allò que tots hem sentit tantes vegades: “tots els polítics són igual”.

Tots escoltem escandalitzats quan se'ns parla dels alts sous dels càrrecs electes polítics, que ells mateixos s'adjudiquen i que ascendeixen a milers d'euros (quantitat que es veu incrementada, curiosament, si se'ls imputa per corrupció), quan el salari base per als treballadors, que en teoria aquests representen, és de 655,2 € mensuals.

Denunciant aquesta sense raó, PODEM des del principi, s'auto va regular perquè els seus càrrecs electes cobraren, com a màxim, l'equivalent a tres vegades el salari mínim interprofessional, el que ascendeix a 1.965,6 €.

Davant d'aquesta aparença d'infàmia, que provoca la desafecció de la política i amb això l'opció abstencionista en arribar a les eleccions, volem parlar-vos del “PROJECTE IMPULSA”.

IMPULSA és un projecte de PODEM, que es dota de la diferència entre el sou teòric i el real cobrat pels seus càrrecs electes (doncs per llei no es pot renunciar a una part del sou) i es dedica a donar suport a iniciatives de caràcter social, que presenten persones o entitats sense ànim de lucre, que son triats després els inscrits i inscrites, mitjançant un procés participatiu. Amb aquesta, van tres edicions i la seva suma supera ja el milió d'euros en aportacions.

Quan aquest compromís es va fer públic, se li va voler treure importància, per mitjà de la “Caverna Mediàtica”, dient que tot i que els polítics de PODEM no cobren aquests sous, l'herald públic si li costava el mateix, ja que la diferència se la quedava el partit, cosa que ara, amb el projecte Impulsa, queda desmentit, demostrant-se que aquests diners que procedeix de la societat, amb IMPULSA, torna a ella.

aquesta edició del projecte IMULSA intentarem que beneficie directament a la nostra població finançant les activitats de la Plataforma d'Acció Solidària Local de Puçol (PASALO), complementant el que ja veníem fent fins ara amb el nostre “IMPULSA LOCAL”,  finançat-la amb el 77% dels emoluments del Regidor d'Ara Puçol, l'altre 23% és per a hisenda.

Volem fer saber que IMPULSA pot beneficiar també a altres entitats locals sense ànim de lucre, que puguen estar interessades i que presenten els seus projectes abans del proper 27 de novembre.

Podem concloure dient que “no tots els polítics són iguals”, en PODEM amb els sous dels seus càrrecs electes, es dóna suport a la creativitat i l'emprenedoria, en contraposició a altres partits que anteposen els seus interessos i els d'uns pocs privilegiats, als del resta de la ciutadania, uns partits directament i altres donant suport als primers amb la seva acció i/o omissió.

Una opinió d’Ara Puçol

03 Novembre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres