La Diputació invertix 80.000 euros en els servicis del poliesportiu i les voreres accessibles en la platja

Amb 80.000 euros de la Diputació de València, l'Ajuntament de Puçol ha renovat els servicis situats en el Poliesportiu Municipal i ha adequat les voreres en la zona de la platja per a facilitar l'accessibilitat de tots els veïns. Les dos actuacions van haver de realitzar-se a l'estiu atés que els diners de la subvenció procedia del romanent de la Diputació, per la qual cosa el termini era molt ajustat.

Nosaltres vam demanar la subvenció el 6 d'octubre de 2015 i la Diputació ens va contestar el 27 d'abril de 2016 concedint-nos 80.000 euros per a portar avant dos projectes en els tres mesos següents”, recorda Ana Gómez, la regidora d'Urbanisme. “Hem hagut d'executar les obres en ple estiu, el que és molt còmode en el poliesportiu, que té menys activitat, però un problema per als veïns de la platja. Encara i així vam haver de demanar una pròrroga perquè el termini era molt ajustat, i finalment vam acabar les dos obres a l'agost”.

L'actuació duta a terme en els lavabos masculins i femenins situats davall la grada de la pista d'atletisme ha consistit en la substitució de la xarxa d'abastiment dels vells lavabos (construïts en els anys 80), col·locació de nous revestiments ceràmics, nous aparells sanitaris (inodors, urinaris i lavabos), nou sostre amb il·luminació encastada i renovació de les cabines dels lavabos. Les obres han tingut un cost de 28.000 euros i van ser adjudicades a José Vicente Alpuente.

Per la seua banda, com puntualitza la regidora d'Urbanisme, l'actuació en la platjarespon a la preocupació de l'actual Govern de Puçol per resoldre els problemes d'accessibilitat en tot el terme municipal. Enguany ja hem rebaixat les voreres en avingudes del nucli urbà i també de la platja, però és un tema sobre el qual continuarem treballant permanentment”.

En concret, l'avinguda Pescadors no tenia fins a este estiu cap pas de zebra amb voreres rebaixades, per la qual cosa l'actuació realitzada en els 24 passos de zebra, tant en l'avinguda com en els carrers adjacents, ha permés que en l'actualitat hi haja un fàcil accés a qualsevol punt de la zona sud de la platja.

Jaestem treballant en tres noves propostes que començaran immediatament: l'eliminació de les bandes reductores de velocitat en l'avinguda Hostalets i la Ronda, la remodelació del mercat municipal i la instal·lació de nous contenidors accessibles a tots els veïns”, finalitza la regidora.

Esta aposta per l'accessibilitat realitzada per l'Ajuntament de Puçol va ser el motiu principal que va motivar la concessió de l'ajuda de la Diputació de València. Tal com va declarar el seu president, Jorge Rodríguez, en la visita que va realitzar a Puçol el passat mes de juliol, “des de la institució provincial volem prestar el nostre suport a tots els consistoris en aquelles qüestions que ajuden a millorar la vida dels veïns i veïnes dels nostres municipis i no hi ha dubte que l'eliminació de barreres arquitectòniques en els llocs públics de manera que es facilite el seu accés per part de totes les persones és una cosa que està perfectament alineat amb els objectius d'esta institució”.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos face

827-rampas-aceras-playa-3

 

13 Octubre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres