Article de Ciudadanos del mes de setembre: “De festes, tapes, llibres i misses a l'aire lliure”

Este és l'article de Ciudadanos de setembre, titulat De festes, tapes, llibres i misses a l'aire lliure. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Un any més tenim les festes ja acabades i ens fiquem de ple en un nou curs. Enguany a nivell general han agradat a la ciutadania; agraïm sincerament als festers de la Mare de Déu el seu gran treball que any rere any fa que estes festes siguen el que són.

Gràcies també a cada família que participa amb el seu cartonet, donant un impuls crucial a estos xics per a poder realitzar les seues il·lusions amb les nostres festes.

Però no és or tot el que lluïx, una cosa que tots sabem… potser un dels aspectes que més controvèrsia va generar va ser la decisió de l'ajuntament de traure la nit de paelles a la perifèria del poble, on va haver-hi opinions per a tots els gustos.

Però això sí, no va ser la pitjor decisió de l'equip de govern amb estes festes. Per a mostra un botó.

En la Ruta de la Tapa (de la que ens sentim molt orgullosos per la qualitat i dimensions que ha adquirit) el nostre equip de govern va invitar a la nostra localitat a la Comitiva Reial del partit Compromís composta per ni més ni menys que per: Albert Girona (Secretari Autonòmic de Cultura i Esports), M. Josep Amigó (Vicepresidenta de la Diputació), Francisco Álvarez (director general d'Economia), Natxo Costa (director general de Comerç i Consum), Roger Llanes (director general d'Agricultura), Francesc Xavier Rius (Diputat de Cultura) i per a finalitzar, amb bombo i platet, Vicent Marzà (Conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esports)

Este acte, en la nostra modesta opinió, esta totalment fora de lloc ja que la visita a la ruta de la tapa no deuria tan sols ser un acte institucional, ja que el consistori no intervé en la seua organització de cap manera .

El senyor Marzà ha aconseguit traure al poble als carrers per incomplir la seua promesa de gratuïtat total de llibres escolars i pretén llevar als pares la llibertat de decidir en quin col·legi s'escolaritzaren els seus fills.

Sincerament, vam témer que l'arribada d'este “senyor” poguera haver ocasionat algun altercat amb els veïns d'haver-se fet esta visita publica.

Para mes inri, el senyor Marzà va firmar en el Llibre d'Honor de Puçol. No sé quin honor li dóna un senyor tan polèmic al Llibre de Puçol; honor per a ell, en tot cas .

Esta invitació corre tots els anys a càrrec de les arques municipals, encara que desconeixem si enguany, donada la gran quantitat d'invitats, s'ha canviat el protocol (ho preguntarem en el fòrum adequat). El que més ens preocupa és que, més enllà de potenciar les nostres festes, el que es busque siga quedar bé amb els alts càrrecs d'un determinat partit.

En un altre orde de coses, hem vist moltíssima indignació davant del balafiament realitzat en la nostra platja, més exactament en la construcció del flamant multiusos de 155.277 euros emmarcat en el Pla d'Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València.

Es va dir, entre altres coses, que podria ser usat per la parròquia per a celebrar les seues misses. Dit siga de pas, va ser l'ajuntament qui va originar este conflicte negant-los als feligresos l'accés al local municipal on es realitzaven antany, sense crear cap molèstia veïnal.

Resumint: no els deixen celebrar misses en un espai municipal (la plaça de l'Espai Voramar) i ara es deixen eixe “pastizal” a construir-los un altre. Damunt, no servix al no tractar-se d'un local tancat i tindre molta contaminació acústica (sorolls) que impedixen l'oració o la meditació.

Com ens va dir el sacerdot que oficia la missa: no és el mateix fer spinning que donar missa…

Estarem atents durant l'any per a veure quants actes de distinta índole es realitzen en eixe nou espai, que esperem que siguen moltíssims, donat l'elevat cost de les instal·lacions creades.

Esperem que, com vam dir en l'escrit anterior, no els puga la precipitació per fer coses i revisen bé la idoneïtat de les inversions en la nostra localitat.

Una opinió de Ciudadanos

05 Octubre 2016
FaceBook  Twitter  

Altres