Article de Ciudadanos del mes d'abril: “Hem de rebaixar la tensió als plens”

Este és l'article de Ciudadanos d'abril, titulat Hem de rebaixar la tensió als plensTal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Estimats amics i amigues, destacarem per a tots vosaltres dos situacions que van succeir al Ple del mes de març i que considerem rellevants en relació al títol del nostre article.

En un ple amb presència de set formacions polítiques tots i totes defensen amb fermesa les seues postures i opinions, però s’està convertint en habitual que hi haja situacions amb una tensió excessiva i inclús que s’expulse una de les membres de la corporació i, que en línia de partit, els seus companys/es abandonen també el Ple.

Començarem per eixe moment. Es tractava una moció sobre el 85é aniversari de la commemoració de la II República. En un tema tan delicat com este, en què hi ha sentiments pel mig i es tractà també de rebot la Guerra Civil i el Franquisme, hauríem de ser tots/es capaços/es de parlar assossegadament i amb respecte sobre este període de la nostra història.

Eixe dèficit d’afrontar el passat que arrosseguem com a país, de no haver tractat obertament este tema, si més no d’intentar amagar-lo, fa que a vegades tornen a eixir els dos bàndols. Probablement en este sentit podríem aprendre prou del cas de Xile a l’hora d’afrontar este procés sobre la seua dictadura, per a intentar reconciliar i tancar ferides.

Tornant al Ple, les intervencions de la portaveu del PP, la Sra. Carceller, i l’alcalde, el Sr. Esteve, no van contribuir a mantenir una línia de moderació, més prompte el contrari, van augmentar la tensió gradualment. En les seues rèpliques i contrarèpliques, cada vegada pujava més el to, es va fer referència a familiars morts d’un dels bàndols…, i tota eixa situació va derivar en l’expulsió del Ple de la Sra. Carceller. Els altres cinc membres del grup del PP van abandonar també el saló de plens. És evident que hi havia massa agressivitat.

Un altre punt que volem comentar és el que tractava sobre l’apropiació en alguns mitjans oficials de la Generalitat de Catalunya d’algunes tradicions i emplaçaments de la Comunitat Valenciana. Entre ciutadans/es catalans/es i valencians/es ni hi ha hagut, ni hi ha haurà cap problema perquè som germans/es. Ara bé, el que sí que és cert és que des de la Generalitat i alguns dels seus ens sí que prenen decisions o es fan actuacions que no es poden acceptar.

Les Falles, la festa més gran i important de la Comunitat Valenciana (encara que es fes referència al fet que al Pirineu també hi ha una festivitat anomenada falla, però les fotos fan referència a les de València), són valencianes, el Jardí Botànic i la Ciutat de les Ciències no estan ubicats als països catalans, sinó que estan a València, que forma part de la Comunitat Valenciana...

Ens va semblar decepcionant l’actitud de tot l’equip de govern i també la del partit Ara Puçol, en este tema, que no per esperada va deixar de decepcionar menys. El senyor Enric va arribar a dir que “mentre no me toquen ‘este puesto’, parlant de Puçol, els catalans que facen lo que vulguen”. No és acceptable esta postura del màxim responsable de la nostra localitat. No ens sembla raonable que des de

Compromís canten als quatre vents que són els defensors del valencianisme i després davant de situacions com estes es mire cap a un altre costat o intenten no donar-li importància.

Es dóna, a més, una situació que no deixa de ser una paradoxa: tenim un alcalde a qui li semblen bé estes actuacions i no els dóna la importància que tenen. Paradoxalment, a C’s de Puçol tenim el nostre secretari d’Organització, que és català, i està absolutament en desacord amb estes actuacions portades a terme per ens que depenen de la Generalitat de Catalunya. El món al revés? Doncs potser sí.

Per difícil, delicat o complicat que siga un tema que es puga tractar, els/les representants polítics al màxim òrgan de decisió de la nostra localitat, que és el Ple de l’Ajuntament, han de ser capaços de mantenir tots/es la compostura. Com podem demanar als nostres veïns/es que resolguen de manera tranquil·la les seues disputes si veuen que a la corporació municipal són incapaços de fer-ho.

Creiem sincerament des de C’s de Puçol que este tema mereix una reflexió seriosa, ja que no podem permetre que estes situacions es convertisquen en habituals durant el desenvolupament dels plens.

Una opinió de Ciudadanos

 

11 Maig 2016
FaceBook  Twitter  

Altres