L'Ajuntament de Puçol aporta 40.000 euros per a recuperar la sala d'actes del Sindicat Agrícola

Juan Bumbau (com a president del Sindicat Agrícola) i Enric Esteve (com a alcalde) han firmat el nou acord de col·laboració entre ambdós entitats, que tindrà una duració de quatre anys per a finalitzar les obres de sanejament i de l'escenari del saló d'actes, la qual cosa permetrà ampliar la programació del local els set dies de la setmana. El conveni implica una aportació municipal de 10.000 euros cada any.

Durant anys, l'ajuntament utilitzava les instal·lacions el Sindicat Agrícola per a facilitar un local en què organitzar activitatsde diversos col·lectius de la població, a canvi d'una quota trimestral destinada sobretot a tasques de manteniment i millores del local que prompte complirà un segle de vida.

Este acord era verbal fins que en 2010 el llavors alcalde José Vicente Martí ens va plantejar firmar un conveni, perquè tot quedara per escrit, sempre amb el mateix objectiu: utilitzar diverses sales del sindicat per a actes dels clubs i associacions de Puçol”, explica Juan Bumbau, president del Sindicat.

Des d'eixe any, l'ajuntament ha col·laborat en els gastos de manteniment i, al mateix temps, en les millores de les instal·lacions del Sindicat Agrícola, entre les que es troba la instal·lació d'un ascensor, la reforma de la sala per a billar o la modernització del saló d'actes situat en la planta baixa, a què ja es va destinar una partida el passat any i que ara centra el nou conveni, que s'estén de 2016 a 2019.

S'han revisat les quantitats i hem ampliat el conveni a quatre anys, per a assumir la segona fase de l'escenari del saló d'actes, actualment inservible, amb l'objectiu que es puguen realitzar activitats de qualsevol tipus, des de concerts a obres de teatre”, apunta Enric Esteve, l'alcalde.

Per a poder fer realitat eixa àmplia programació, el conveni firmat per l'alcalde i el president de Sindicat Agrícola el dilluns 8 de febrer tindrà una duració de quatre anys i suposarà una aportació anual de 10.000 euros, la qual cosa suposa un total de 40.000 euros.

Lola Sánchez, regidora d'Hisenda, subratlla que eixe pressupost permetrà assumir des de l'ajuntament aproximadament la mitat del cost de les obres en la sala d'actes i, al mateix temps, “este acord amplia els horaris d'utilització del local, totes les vesprades de dilluns a dissabte i també el matí del diumenge. En este horari matinal esperem programar activitats infantils en quant les obres finalitzen”.

En la firma de l'acord, en la que van estar presents Pepa Conesa iMiguel Ferrer, secretari del Sindicat Agrícola, també es va parlar de la situació actual d'este històric local que després de la Guerra Civil va ser requisat pel govern de Franco, retirant-li la titularitat als seus legítims propietaris i inclús, durant uns anys, va ser l'edifici que va albergar l'Ajuntament de Puçol, fins que es va construir l'actual.

Seguim pendents que l'Advocat de l'Estat prenga una decisió sobre el futur del Sindicat Agrícola de Puçol, encara que esperem que siga prompte i que torne la titularitat als seus legítims amos, que són els veïns de la població”, conclou el secretari.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face146-convenio-sindicato-agricola-3

15 Febrer 2016
FaceBook  Twitter  

Altres