L'ajuntament sol·licita al Consell Jurídic Consultiu informe sobre quins serveis ha d'assumir de les urbanitzacions

Des de 2003, l'Ajuntament de Puçol reintegra a les urbanitzacions Alfinach i Els Monestirs un percentatge de l'IBI que paguen, perquè contracten les huit persones que s'ocupen del manteniment de les vies públiques i jardins. En 2016, El Govern de Puçol també reintegrarà el 20% a les urbanitzacions, però al mateix temps ha sol·licitat al Consell Jurídic Consultiu que informe si és obligat o no que l'ajuntament cedisca esta quantitat per a pagar el manteniment de les zones comunes (igual que en la resta del terme municipal) o eixos gastos han de córrer per compte d'ambdós urbanitzacions.

El Partit Valencià de les Urbanitzacions, Pavalur, manté que “l'ajuntament no paga als veïns de les urbanitzacions res que no pague a la resta dels seus ciutadans”. Per la seua banda, l'alcalde Enric Esteve recorda que “en les escriptures es contempla l'obligatorietat d'assumir els gastos de manteniment per part de la societat civil”.

En funció de la resposta del Consell, eixe percentatge (que en els últims anys havia sigut del 24% i enguany és del 20%) deixarà de pagar-se o no. “El que no hi ha cap dubte és que l'ajuntament és el que gestiona directament el pressupost, per tant si cal dedicar una part del mateix a les urbanitzacions es gestionarà des dels servicis municipals”.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

071-equipo-de-gobierno

15 Febrer 2016
FaceBook  Twitter  

Altres