Article de Ciutadans del mes de desembre: “Història d'una moció i una difamació”

Este és l'article de Ciutadans de desembre, titulat Història d'una moció i una difamació. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Els anem a contar un conte, la història d'una moció que al final va ser guanyadora contra vent i marea.

Com coneixeran vostés, hi ha un punt negre en la circulació de la nostra localitat, l'encreuament de Camí Mangraners con Camí de Llíria (accés al bypass). Per això mateix el nostre partit va presentar una moció fa ja uns quants mesos per a realitzar un estudi de viabilitat de construcció d'una rotonda en eixe mateix punt.

La primera “excusa non petita” de l'equip de govern va ser que això no era una moció ja que això depenia “directament de l'equip de govern” i ja estaven treballant en això.

Després d'informar-nos conscienciosament, els vam demostrar que era una moció i debía anar a comissió informativa i a ple (com així va reconéixer la senyora Paz Carceller del PP en un ple, fet que li honra).

Dita siga de pas, esta moció la veiem molt més necessària per a la nostra localitat que moltes altres mocions que es tracten en els plens de l'ajuntament, com: l'energia nuclear, tractat transatlàntic de comerç,… En fi, nosaltres a estes les anomenem "Mocions farcit", enviades des de Madrid o València en format “còpia i apega”, amb l'únic fi d'omplir els plens, ja que no són competència de Puçol. Nosaltres, a hores d'ara, totes les propostes que hem portat a ple són les nostres per i per a la localitat.

Tornant al tema de la moció de la rotonda, se'ns informa que l'estudi ja estava fet i s'estava treballant en això. Amb eixa informació vam retirar la moció del ple, a fi d'estudiar-ho i valorar-ho, perquè després resulte que en realitat teníem les nostres mans un projecte de Conselleria molt més costós (quasi 1,5 milions d'euros).

No era un estudi, per tant se'ns havia enganyat deliberadament. En el cas que este projecte es realitze algun dia (porta parat 10 anys) es tardaria més de 5 anys a acabar-ho, ja que conté un carril bici, eixamplament de Mangraners amb les seues consegüents expropiacions de terrenys que tant demoren les obres publiques que no són del gust de ningú… Nosaltres considerem que el punt és molt perillós i cal donar-li solució ja.

La següent trava que ens posa l'ajuntament és dir-nos que es tracta d'una Via Pecuària i que per tant l'equip de govern de Puçol no té cap competència, una cosa que més tard vam demostrar que és fals: ull! El Caminàs també és via pecuària, poc més que afegir…

Vam parlar amb dos conselleries (agricultura i obres públiques), inclús amb l'home que va realitzar el propi projecte, sempre presentant-nos com a regidor de l'Ajuntament de Puçol. Vam arribar a la conclusió que este projecte és molt difícil de realitzar pel seu cost i pel poc interés de les institucions.

Al final vam aconseguir portar la moció al ple com a Moció d'Urgència, d'acord amb la perillositat de l'encreuament (han mort ja 2 persones) i perquè havien exclòs la moció de l'orde del dia, per a no trencar així la línia de traves absurdes a l'oposició.

Amb l'ajuda de tots els partits menys els 8 regidors de l'equip de govern, és a dir 9-8, vam aconseguir guanyar primer la inclusió en el ple i després vam aconseguir guanyar la votació d'execució del dit estudi: 9-8 també.

És una victòria del sentit comú i del treball ben fet. La primera derrota de l'equip de govern, per alguna cosa serà… La nostra proposta no anava desencaminada, quan ha guanyat la votació amb partits molt dispars.

Desgraciadament, el partit de Compromís —contra el qual no tenim res en absolut y a què tractem d'ajudar-los en moltes propostes pel bé del nostre municipi— no va encaixar bé la derrota. En el seu escrit del periòdic del mes anterior, va fer referència a “què ens havíem presentat en els llocs oficials” com “el cap de l'oposició”. Una falsedat que el nostre regidor, el sr. Rubén Vaquer, els va demostrar en el ple amb els adreça electrònica enviats per ell mateix, presentant-se. Podríem fer l'esforç de creure les seues explicacions al pas al·legant que “s'ho havien comunicat així”; però també ens creiem, sense esforç en esta ocasió, la seua predisposició a encaixar tot el que li diguen que bufe a favor seu sense contrastar informacions.

Esperàvem un poc més de categoria de l'equip de govern de la nostra localitat. Pareix que els sap greu que intentem posar el nostre granet d'arena per a un Puçol millor i s'acullen a dimes i diretes, xafarderies insubstancials per a intentar menysprear i soscavar el nostre treball.

A la vista està que els que no tenien ni idea eren ells o el que intentaban era sabotejar el nostre treball una vegada i una altra. Primer sabotejats i després difamats. Ho sentim, senyor Enric, nosaltres molt al seu pesar continuarem treballant de valent pels ciutadans que van depositar la seua confiança en el nostre partit i per tot Puçol, és el full de ruta de Ciutadans, governar per a tots i no sols per als seus votants.

Una opinió de Ciutadans

19 Gener 2016
FaceBook  Twitter  

Altres