Article de Ciutadans del mes de novembre: “Sous sí, desnonaments també”

Este és l'article de Ciutadans de novembre, titulat Sous sí, desnonaments també. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

El ple del dia 27 d'Octubre del 2015 ens torna a la crua realitat. En el es tractaven dos "temes estrela":

1) El punt número 5: Ampliació del Regemequen retributiu i dedicació dels càrrecs de la corporació amb dedicació parcial.

2) El punt número 12:Proposta del grup polític municipal Ara Puçol, sobre mesures a prendre per entitats que destaquen per la seua falta de sensibilitat i cooperació en els processos hipotecaris amb veïns de Puçol .

El punt núm. 5: No és mes que dotar de sou al regidor d'Esquerra Unida, senyor Manzaneque. I, per tant, augmentar els sous respecte a l'anterior legislatura.El senyor Manzaneque no podia computar el seu sou amb el del seu altre treball. Per tant,  com es veu este senyor no va renunciar mai al seu sou, com se'ns havia venut fins ara. Actitud que, inclús, i para mes inri, des de Ciutadans s'havia elogiat en sessió plenària. Si no que, simplement, este senyor esperava acabar el seu treball per a entrar en nomina.

Ara comprenem tota esta cortina de fum! La qual va tindre el seu origen en el segon ple després de la investidura del senyor alcalde, on es van tractar els sous. Per fi ho comprenem tot!

Recordem que este punt es va suspendre "in extremis", segons l'equip de govern, per un error en la redacció del text...  Una cosa manifestament falsa, ja que en el següent ple es van modificar tots els sous de la corporació i totes les hores, i on misteriosament  el sou del senyor Manzaneque ja no apareixia.

Per què ens mentix este equip de govern? Creuen que els partits en l'oposició som panolis? Això per descomptat és el que pareix, després que en el ple del dia 27, el sou del senyor Manzaneque tornara a emportar-se a ple, camuflat en una redacció confusa com s'ha vist abans en el punt núm.5. Per què no es va deixar prèviament pressupostat el dit sou? Per què no es va dir que en el mes de novembre entrava a treballar el senyor Manzaneque?  Per què tant obscurantisme?  

Per cert, en l'anterior ple, el senyor Manzaneque se va abstindre argumentando que en el seu programa electoral havien de fer un rebaixa salarial del 10%. Algú entén alguna cosa? El senyor Manzaneque primer s'absté perquè els sous devien de ser més austers, i ara vota a favor uns sous majors Clar el seu va inclòs.

En fi, tota esta rocambolesca història que inclús ha provocat disidencias en Esquerra Unida, per no estar d'acord amb la decisió unilateral del senyor Manzaneque, en contra inclús dels acords de la seua pròpia assemblea, va tindre com colofó l'actuació del senyor José María Babé, portaveu de Pavalur, que en contra de tot pronòstic es va abstindre, donant així guanyador a l'equip de Govern, mentres tots els altres partits votaven en contra, tractant que en un moment de crisi com l'actual no es apujaren els sous 28.000 euros en tota la legislatura.

El senyor Babé va impedir amb el seu vot que tots els partits compliren el seu programa electoral, el sabrà per què ho va fer... Però és "vox populi" que Pavalur esta negociant el seu conveni amb l'actual equip de govern. Sí,!! Com senten...

Després que en l'anterior legislatura el senyor Babé fóra el blanc de tota la ira dels partits anomenats d'esquerra i haver-se dita ambdós parts de tot, ara pareix que estan negociantun conveni.

Increïble tot esta trama un pocberlanguiana, amb algun tint  almodovaresco... No sabem quèpensarà el PP de tot açò, a nosaltres ens pareix d'una deslleialtat absoluta, ja que el PP va defendre l'indefendible a Pavalur en l'anterior legislatura. Al Cèsar el que és del Cèsar, encara que, això sí, equivocadament al nostre humil entendre.

El que és clar, és que al final el temps sol posar a cada un en el seu lloc. Per descomptat este equip de govern esta aconseguint el que pareixia impossible, i és posar d'acord amb partits tan dispars com a Ciutadans , PP i Ara Puçol. 

L'altre punt estrela del ple, el punt núm. 12, apuntat igualment al principi d'este escrit, és una proposta interessant d'Ara Puçol, que intentava dissuadir a les entitats bancàries de la localitat, a través d'una sèrie de mesures a l'abast de l'ajuntament, com és la realització d'un estudi bancari que ens del cost real en el cas que la corporació decidira abandonar les entitats bancàries  que no siguen sensibles a la renegociació dels processos hipotecaris.

Davant de tal proposta, Ciutadans va ser l'únic partit que la va recolzar sense posar cap inconvenient a la mateixa. Com veieu, com el nostre partit no ha mirat en absolut el color polític de la proposta, ja que en este cas concret només hem sospesat simplement si la mateixa era positiva i bona per als habitants de Puçol. 

Doncs bé, estos partits anomenatsd'esquerres que ens governeu finalment van convéncer a Ara Puçol perquè deixara damunt de la taula la proposta sine die. Per tant, de res va servir que el nostre regidor el senyor Vaquero, els recriminara en el ple la seua "falta de valentia".

Dita la qual cosa, "benvinguts a la realitat", ja que tot seguix igual. Per exemple, amb una desocupació pels núvols que no s'intenta pal·liar prenent alguna mesura contra el mateix; així com una corporació que només pensa a apujar el sou dels veïns del Govern, amb més cara d'esquena, mentres no es plantegen solucions per a combatre eixe càncer ciutadà com són els desnonaments. Per tant, on estan els canvis,a part del canvi de la lletra de l'himne de la comunitat Valenciana? Clar esta.

Una opinió de Ciutadans

12 Gener 2016
FaceBook  Twitter  

Altres