Article de Ciudadanos del mes d'octubre: “Les propostes sobre Puçol les deixem de banda”

Este és l'article de Ciudadanos d'octubre, titulat Les propostes sobre Puçol les deixem de banda. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

 

El passat ple del dia 28 de setembre, Ciudadanos Puçol, havia preparat tres mocions referents a problemes de  la nostra localitat per a exposar-les en tal ple. Les mocions eren les següents:

1) Estudi per a col·locar un semàfor en Cami Mangraners, en la rotonda (junt al col·legi Lluís Vives) autèntic punt negre del trànsit en la nostra localitat, amb més de 20 accidents) i pas de zebra per a donar accés a les vivendes del marge dret.

 2) Estudi per a construir una rampa d'accés al mercat municipal per a l'accés a les persones amb mobilitat reduïda i així complir amb la normativa que se li demanda a qualsevol local.

3) Estudi solucionar el problema existent en el carrer Mossen Vicent Valero (vulgarment conegut com a carreró de Cointra), la qual va ser sempre de doble sentit i mai va tindre cap problema circulatori i en la que ara al ser d'un sentit cal recórrer més d'un quilòmetre per a poder accedir al mateix punt d'entrada del carrer.

Les tres propostes es presentaven simplement com un estudi; havent comprovat en l'anterior ple que és l'única manera que t'aproven una proposta en ple, és presentar-la com a estudi. Pareix que hi ha molta por al compromís…

I si es presenta com a estudi perquè sempre et poden dir que l'estudi ha donat negatiu, que és el que pareix faran amb la proposta presentada sobre la platja canina. És que ja ens neguem fins a estudiar les coses? “Si ells (l'equip de govern) no parixen la idea… no et van a aprovar res”, ens deia l'altre dia un tècnic de l'ajuntament.

També vam comprovar en el consell agrari que ni tan sols s'han posat en contacte amb el president de la S.A.T. per a "netejar el terreny veí", proposta que es va formular en precs i preguntes  en el primer ple, com se'ns va aconsellar. Volem que les mocions es presenten en precs per a no fer-los ni cas? Creiem que açò és el que està passant en l'Ajuntament de Puçol.

En el ple ens trobem amb propostes com "Retirada de la llei de seguretat ciutadana", "Proposta en defensa del districte únic", "Declaració de Puçol com a  municipi en contra del  tractat transatlàntic de comerç i inversions", "Proposta d'assumir l'atenció als refugiats com una qüestió d'estat", "Proposta relativa a la crisi migratòria i a la situació dels refugiats que arriben a Europa" en l'orde del dia , que confecciona el senyor alcalde.

No tenim res en contra d'estes propostes, però com podeu comprovar assumptes que en res competixen a Puçol, i per tant, pels que no es pot fer absolutament res. Com així se'l va recriminar el nostre regidor: "les propostes de Puçol es queden a un costat".

On està el sentit comú? Estem votant fins tractats internacionals… o és que no hi hi ha ganes de treballar? Al senyor Esteve no li pareix important un punt negre de la circulació de Puçol, amb més de 20 accidents? En quina cap és possible que col·locar un semàfor no és una proposta?... i s'ha de presentar com a prec o pregunta perquè no siga votat.

El que més ens dol d'esta situació de sabotatge continu al nostre treball, és que als que es perjudica realment és als habitants de la nostra localitat.

Donem les gràcies a la senyora Paz Carceller, portaveu del Partit Popular, que va saber reconéixer en el ple que "Ciudadanos Puçol té tota la raó i estes mocions havien d'haver-se portat a ple", fent menció als articles 91, 97 i 82 del Reglament d'Organització i Funcionament de les entitats locals, els quals ens donen absolutament la raó, que haurien d'haver anat en l'orde del dia del ple.

Potser el senyor Enric que també és nou en el seu funció d'Alcalde és el que hauria d'informar-se millor i incloure en els plens les propostes importants per a la localitat i no propostes que no ens competixen.

Una opinió de Ciudadanos Puçol

19 Novembre 2015
FaceBook  Twitter  

Altres