A Puçol, el rebut de la contribució baixarà en 9 de cada 10 vivendes l'any que ve

Amb la reducció del tipus de gravamen de l'IBI (Impost de Béns Immobles) aprovat en el ple d'octubre, de les 14.895 vivendes que hi ha a Puçol, un total de 13.400 pagaran menys l'any que ve. La mesura no busca tant un estalvi important com evitar que puge el rebut anual, a causa de l'augment del valor cadastral de cada vivenda.

El ple del 26 d'octubre va aprovar una xicoteta baixada del tipus de gravamen que s'aplica a l'IBI l'any que ve: passarà del 0,469% al 0,460%.

Si el que els veïns esperen és una baixada notable del rebut es portaran una desil·lusió, perquè la mesura la vam prendre per a evitar que cada any calga pagar un poc més de contribució”, explica la regidora d'Hisenda, Lola Sánchez. “Si no prenguérem esta mesura, a tots ens pujaria el rebut molt. Així aconseguim que més del 90% de les vivendes mantinguen en 2016 el mateix rebut que enguany, o inclús un poc més baix”.

El ple també va aprovar la resta d'impostos i taxes, la major part de les quals es mantenen semblants a les dels últims anys, encara que una novetat crida l'atenció: es bonifica el 75% de la quota l'IVTM (Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica) a tots aquells vehicles que utilitzen el motor elèctric.

És una mesura destinada a potenciar l'ús de vehicles elèctrics i, per tant, ajudar a reduir el nivell de contaminació en el nostre municipi”, finalitza la regidor.

L'última mesura afecta el servici de la grua municipal, que també baixarà, perquè el nou contracte ha permés rebaixar els preus de cost a l'ajuntament i, per tant, també als veïns.

Informa: Sabín |Fotos: Sergio Maestro

12 Novembre 2015
FaceBook  Twitter  

Altres