“Puçol en la memòria”, el primer volum de la història del poble contada pel poble

El 25 de febrer de 2014 es reunia l'alcaldessa Merche Sanchis amb Manel Alonso, Sonia Pineda i el Departament de Comunicació. Era el començament d'un ambiciós projecte a què prompte es va sumar la historiadora Encarna Sebastiá. El 27 de març de 2015 es presentava en la Casa de Cultura el resultat d'un any de treball: el llibre Puçol en la memòria (volum 1).

Un treball concebut com un projecte del poble: més de 6.000 fotos aportades pels veïns, milers de comentaris i dades aportades a través del Facebook Puçol se mira i el treball d'un equip de sis persones per a crear un llibre de 300 pàgines subvencionat per la Diputació de València amb 10.000 euros.

Després del concurs públic, la Imprenta de la Esquina ha sigut l'encarregada de tirar endavant els 1.000 exemplars de la primera edició; d'ells, la mitat són per a les famílies participants (totes tenen un llibre gratis per la seua col·laboració), els autors i l'arxiu municipal; l'altra mitat ix a la venda l'1 d'abril, en les quatre papereries de Puçol: Rosmar, Copy Puçol i les dos d'Amparo. El preu: 10 euros l'exemplar, el mateix que ha costat.

Amb la venda de 500 exemplars s'obté el pressupost per a reeditar altres 500 i així successivament, amb un objectiu final clar: que ningú es quede sense el seu llibre.

L'acte de presentació fue una festa i un homenatge a tots els que han col·laborat: tres projeccions en vídeo (els veïns, l'equip de treball i el propi llibre), una actuació de cant tradicional valencià en directe (gentilesa de Juan Sebastiá, Fernando Ferrer i el seu equip), lectura del pròleg a càrrec de Manel Alonso, tertúlia amb els autors i l'alcaldessa, preguntes del públic, entrega simbòlica d'un exemplar a cada entitat participant i, com a colofó, mistela de Pla, acompanyada de rotllets i la possibilitat de poder fullejar el llibre en un animat piscolabis.

Després de l'esforç i la unànime acollida favorable, ara queda el nou desafiament en marxa: que Puçol en la memòria no siga un volum únic, sinó el primer escaló en la recuperació de la història de Puçol amb el suport de les imatges i els records de tots els veïns que vullguen sumar-se al projecte.

Els autors, l'ajuntament i els veïns per una vegada estan d'acord: hi haurà volum 2.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos facefotos facefotos facefotos hq

293-presentacion-del-libro-pucol-en-la-memoria-6

02 abril 2015
FaceBook  Twitter  

Altres