Molt prompte els ajuntaments podran sol•licitar la gestió directa de les senderes i vies pecuàries

Alfredo González, secretari autonòmic d'agricultura, va visitar la Sendera Mangraners i la platja amb bandera Blava, en un acte que va servir per a presentar un nou projecte: els ajuntaments podran gestionar en el futur les seues senderes i vies pecuàries, per a ocupar-se del manteniment. Puçol ho sol·licitarà en quant la normativa entre en vigor.

Durant el matí del dimecres 20 d'agost, el secretari autonòmic d'agricultura, pesca, alimentació i aigua, Alfredo González, va visitar Puçol. Després de la recepció per part de les autoritats locals, va firmar en el Llibre d'Or de l'ajuntament i a continuació va recórrer la nova Sendera Mangraners, el Camí La Mar, la platja amb la bandera Blava, el passeig marítim i la platja accessible, acompanyat sempre per l'alcaldessa Merche Sanchis, distints regidors i tècnics municipals d'urbanisme i medi ambient.

La visita del secretari autonòmic tenia com a primer objectiu comprovar in situ l'estat de les últimes actuacions en matèries com a aigua i agricultura, en especial el desplegament del Camí La Mar en dos projectes: la carretera destinada als vehicles i la Sendera Mangraners destinada a animals, bicicletes i persones. Una actuació que permet conjugar els usos agrícoles tradicionals d'una sendera amb les necessitats actuals d'una platja orientada al turisme.

En segon lloc, des de l'ajuntament es va insistir en la necessitat de finalitzar una actuació tan urgent i necessària com el desviació del barranc Pascual al barranc del Puig, ja que al seu pas pel nucli urbà produïx inundacions, sobretot en èpoques de fortes pluges, fonamentalment a la tardor.

El regidor d'urbanisme, Chimo Galcerá, sintetitza el plantejament municipal: “Hem insistit que la Conselleria no demore les actuacions per a finalitzar les obres del barranc, ja que, a més d'evitar les possibles inundacions a la tardor, una vegada finalitzades ens permetria a l'ajuntament crear una rotonda en l'encreuament de l'avinguda Mercé Rodoreda amb el barranc, és a dir, completar la circumval·lació pel sud perquè el trànsit rodat no haja de travessar tot el nucli urbà”.

Finalment, la visita incloïa una novetat: l'anunci que molt prompte els ajuntaments valencians podran sol·licitar la gestió de les senderes situades en el seu terme municipal. La qüestió és important perquè fins ara qualsevol mesura a prendre sobre una via pecuària o sendera depenia d'una autorització de la Conselleria d'Agricultura i esta poques vegades donava el vistiplau si no hi havia alternatives.

Bon exemple d'això és el desplegue del Camí La Mar i la Sendera Mangraners, quelcom que no s'havia pogut escometre durant anys per part municipal. Amb esta nova mesura, les tasques de condicionament podran ser assumides directament pels ajuntaments de forma ràpida i eficaç.

Per a un ajuntament com nosaltres, que tenim el Camí La Mar i el Camí Llíria significa que en el futur no haurem d'esperar per a efectuar tasques de manteniment, com asfaltat, enllumenat o qualsevol altra millora”, apunta el regidor d'urbanisme. “En quant s'aprove esta nova normativa des del nostre ajuntament sol·licitarem assumir eixa gestió, perquè així podrem realitzar les tasques de manteniment en quant siguen necessàries”.

Informa i fotos: Sabín

779-Visita-secretario2

26 Agost 2014
FaceBook  Twitter  

Altres