Article d'UPiD del mes de febrer: “Xicotetes coses”

Este és el text d'Unió, Progrés i Democràcia del mes de febrer, titulat Xicotetes coses. El ple del 26 de març del 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de Comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació en l'ajuntament.

En algunes ocasions, els grups polítics presents en la corporació municipal fan grandiloqüents propostes en què, més enllà del purament testimonial, poc o res pot fer el nostre ajuntament per estar eixes propostes fora de l'àmbit de les seues competències, i no obstant això obliden eixes xicotetes cosesque sí que podrien fer i que millorarien el transcórrer quotidià dels nostres conciutadans.

Des d'UPiD a Puçol volem fer arribar als nostres representants polítics localspropostes senzilles, sense a penes cost econòmic, on només fa falta la voluntat de fer-les i els citarem algunes perquè les tinguen en compte.

TRÀNSIT:

Qui subscriu estes línies s'ha reunit amb el regidor delegat de trànsit, Sr, Galcerá, i li ha indicat que hi ha punts negres en la nostra població que fàcilment serien esmenables, cas de la interjecció de Germanes Martínezamb plaça del País Valencià.En la primera es permet aparcar inclús sobrepassant el mateix cantó, havent d'aguaitar el morro del vehicle fins a mitat del carrer per a veure si es pot creuar i encara que hi ha un espill, és molt poc fiable i no permet establir les distàncies amb claredat.Bastaria que es pintaren els cinc metres reglamentaris fins al cantó prohibint l'estacionament en eixe espai perquè els conductors tinguérem major visibilitat i seguretat al creuar. Encara que Galcerá em va donar la raó, res s'ha fet.

El carrer Caminàs, que era una magnífica avinguda, l'han convertit en dos carrils estrets per mor d'habilitar aparcaments que són excedentaris, encara que el pitjor és la realització d'uns allargaments de les voreres que invadixen fins al mateix carril de circulació, i per l'estretor generadamolts conductors han deixat allí part dels seus pneumàtics. Facense una volta per allí i ho comprovaran. Bastaria que retallaren estos ixents perquè açò no succeïra.

Una cosa semblant podríem dir de l'eixida del Camí Rogeres per a agafar el Camí de la Mar, en direcció cap a la platja o l'autopista.Els conductors podrien girar a la dreta i fer el canvi de sentit en la rotonda que hi ha pròxima, però l'ixent de la vorera és tan allargat queen el gir es veuen obligats a invadir la part per on vénen els vehicles en direcció contrària.Si retallaren este ixent propiciarien major fluïdesa i facilitat cap a la rotonda mencionada i inclús podrien prohibir el gir cap a l'esquerra, cap al pont, i reduirien la perillositat d'un altre punt negre del tràfic en la nostra població.

Hi ha molts altres punts negres que podríem citar, però com a mostra queden reflectits els anteriorment citats. Per què no es resolen, si els costos són mínims, i si com ens consta hi ha informes de la policia local en el sentit que mencionem de millora?És per desídia, Sr. Regidor, per obstinació o potser per incompetència?

Demanem una resposta raonada de per què no poden escometre's eixes millores en aquells punts que ho necessiten i que comportarien una circulació més segura. Molts ciutadans li agrairíem una resposta i solucions a estos problemes.

ACCESSIBILITAT:

En algunes ocasions hem escoltat representants del nostre govern municipalpresumirque tenim una platja accessible per a discapacitats i ens pareix magnífic que així siga.Però, i la nostra població? ¿Són accesibles els llocs públics, les voreres per on transitar?La resposta és clara i rotunda: no. I si no, pregunten als que es veuen obligats per les seues circumstàncies a patir eixa falta d'accessibilitat i també els donarem algunes referències perquè vagen estant al corrent, si volen fer-lo.

En uns dels carrers de major trànsit de la població com és el carrer Ildefonso Fierro a penes hi ha una o dos voreres amb accés per a minusvàlids; el col·legi electoral que se situa en la llar parroquial santa Marta no té accés per a persones amb mobilitat reduïda; Mercadona no té accés per a cadires de rodes en la part que dóna a este carrer; forns, botigues, voreres... quasi totes sense accés per als que tenen necessitat ells i en l'Ajuntament seguixen sense assabentar-se, com tampoc s'assabenten dels vehicles que aparquen en les voreres i impossibiliten el pas dels cotxes dels bebés, de les persones disminuïdes físicament que van amb caminadors o en cadires de rodes i que contínuament han de circular per la calçada amb el consegüent perill, pel fet que els cotxes aparcats en les voreres els tallen el pas. És que potser en esta població s'ha decretat que les voreres siguen també per als vehicles?

També en este tema esperem que el nostre govern municipal ens done una resposta entorn d'esta qüestió, encara que el tancredisme instal·lat en el PP com a forma de govern ens fa dubtar que podem obtindre alguna resposta i, molt menys, solucions.

La limitació d'espai no ens permet apuntar altres punts conflictius però almenys mencionar com resulta d'incomprensible que en algunes voreres s'hagen situat fanals justos a mitat. ¿Com y qui va permetre semblant absurd?

Des d'UPiD volem recordarque per l'article 56 de la llei 13/1982 d'integració social de minusvàlids, “els ajuntaments hauran de preveure plans municipals d'actuació a fi d'adaptar les vies públiques, parcs i jardins a les normes generals, venint obligats a destinar un percentatge del seu pressupost als fins previstos en este article”.

UPyD demana a este Ajuntament que també compliscala llei.

Una opinió de la Delegació local UPiD a Puçol

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

26 Març 2014
FaceBook  Twitter  

Altres