Opinió del PSOE del ple del 27 de gener: “I diuen que treballen pel poble!

Esta és l'opinió del PSOE del plens de gener, titulada I diuen que treballen pel poble! Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Diuen que treballen pel poble. Molt discutible!!! El PP que governa a Puçol seguix ancorat en la legitimitat que li van atorgar les urnes per a recolzar mesures que procedixen dels governs de la Generalitat Valenciana i del president Rajoy, i que són negatives i contràries als interessos dels seus conciutadans. 

Lamentablement i com a conseqüència d'això, ple darrere de ple assistim a intervencions absolutament absurdes i irreflexives per part dels membres del PP.

En el ple municipal de finals de gener, els partits de l'oposició —PSOE i BLOC— vam presentar una moció en contra de l'aplicació del Decret 13/2013 i les retallades en el finançament a les persones discapacitades. Fins on arriba la sensibilitat del PP per a votar en contra dels drets assistencials de les persones en situació de dependència?

Amb este Decret, el Sr. Fabra imposa un nou copago en els centres de dia, tallers ocupacionals, residències i vivendes tutelades per a persones amb discapacitat; una mostra més de com donen l'esquena als que més ho necessiten. Esta mesura disposa que l'aportació dels usuaris puga ser de fins al 90% de la seua pensió, mentres que fins ara com a màxim aportaven el 75%; a més hauran de pagar 14 mensualitats quan és evident que com a màxim només poden fer ús de 12… absolutament indignant!!! Paral·lelament, amb esta mesura s'està posant en perill l'activitat econòmica i els llocs de treball que es generen entorn dels centres d'atenció. I després diuen que la creació d'ocupació és per a ells una prioritat pura demagògia, pura mentida!!!

Resulta evident que el copago generarà un empobriment en les persones en situació de dependència, a més d'atemptar contra els drets humans pel flagrant abús que suposa el desposseir d'una atenció necessària als que no poden valdre's per si mateixos. On està la dignitat de les persones?

I el sorprenent és que els regidors del PP pareixen insensibles a este tipus de situacions potser ningú de vostés té en el seu entorn d'una persona en situació de dependència?, no els mou el sentit humanitari que tota persona amb una certa sensibilitat hauria de mostrar?, saben que altres alcaldes i regidors del seu mateix signe polític en altres poblacions han rebutjat rotundament este Decret? Seria més avantatjós per als seus conciutadans que no s'aferraren tant a eixa disciplina de vot que els imposa el seu partit i els convertix en governants al marge de la realitat que els rodeja.

Una altra proposta que els populars van votar en contra va ser la revisió del Projecte de Llei de Seguretat ciutadana, una llei repressora que intenta emmordassar als ciutadans i els impedix exercir el dret de protesta en el carrer; una mostra més de les polítiques autoritàries del PP que a Europa només defén l'extrema dreta i ens recorda els pitjors moments de la Dictadura. Prohibit manifestar en el carrer el descontentament dels desnonats, dels jóvens, dels malalts, dels treballadors… en definitiva, prohibit recordar-los que la Constitució empara una sèrie de drets que els governants desatenen. Estem parlant de retrocés i de repressió!!!

Tampoc va agradar als populars que el Grup Municipal Socialista presentara una proposta instant a la Sra. alcaldessa com a responsable del pressupost municipal —que encara no s'ha presentat al ple— perquè habilite una aplicació pressupostària del menys 180.000 € per a la creació d'un Banc de llibres que cobrisca les necessitats dels alumnes que es veuran afectats per l'entrada en vigor de la LOMCE.

Tenint en compte que la Llei obligarà a canviar els llibres de al menys 180 assignatures, ens pareix un desfeta que en els temps de crisis les famílies es vegen obligades a assumir un gasto d'esta magnitud. De res servirà el reciclatge dels llibres existents perquè, senzillament, seran inservibles. Ja que el ministre Wert no ha tingut en compte la situació de pobresa en què es troben tantes famílies, hauria de ser una obligació de les institucions el proporcionar els mitjans necessaris perquè els alumnes no patisquen les conseqüències de tants disbarats.

I amb este panorama, encara s'estranyen que l'oposició demane dimissions!!!

És una opinió del Grup Municipal Socialista de Puçol

11 Març 2014
FaceBook  Twitter  

Altres