Article d'Esquerra Unida del mes de gener: “No podem fallar”

Este és el text d'Esquerra Unida del mes de gener, titulat No podem fallar. El ple del 26 de març del 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de Comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació en l'ajuntament.

Este mes utilitzaré este espai en primera persona, amb el permís dels meus companys de partit, em presente, sóc Roberto García Garrido, fuster autònom i secretari d'organització d'Esquerra Unida Puçol.

Com quasi tots sabeu, dilluns passat 13 de gener vaig patir l'amputació traumàtica de dos dits de la mà esquerra en un accident laboral, segur que podia haver-lo evitat, si no haguera fallat en la meua errònia decisió. Però l'important d'açò no sóc jo, ni el meu accident, sinó el desemparament dels autònoms davant d'un accident d'este calibre. No parlem ja d'una simple grip.

Doncs bé, el cas és que sóc casat i tinc una filla, la meua dona treballa a temps parcial, la qual cosa és una sort per a nosaltres. Segurament em pertany una paga per baixa d'al voltant de 500 €, més aïna menys. He de continuar pagant l'assegurança d'autònom que ascendix a 254 €, l'últim rebut, perquè crec que el nostre volgudíssim Mariano Rajoy hi ha apujat per a enguany, la qual cosa em deixa amb al voltant de 200 € per al mes… com tinc la sort que la meua dona treballa, estic salvat.

Amb 21 anys i pic pagant els meus rebuts i sent esta la meua primera baixa em trobe estafat i abandonat. Al no poder moure'm de la butaca tinc molt de temps per a pensar i açò em porta a una conclusió: què seria de mi de ser fadrí o divorciat, amb la mateixa hipoteca o un lloguer, per això un autònom no pot fallar.

Espanya està plena de casos com el meu i pitjors, a ningú li espanta este desemparament?, de veritat es pot viure en estes condicions?, espere que no es faça llarga la baixa.

Tenim un altre cas sagnant de desemparament en el nostre entorn, el nostre company Pepe porta un any demanant empara per a sa mare, diagnosticada d'alzheimer i per tant dependent. Només demana un centre de dia, que li permeta buscar un treball normal i que sa mare estiga ben atesa: o siga, un poc d'humanitat.

Hi ha altres casos en el nostre entorn, parats de llarga duració, encara que l'important és que si el nostre entorn esta així, el nostre poble està així i el nostre país està així, no podem fallar.

No es tracta de ser d'esquerres o dretes, no es tracta de capitalisme, socialisme o comunisme, es tracta d'igualtat i justícia social. Allò altre és secundari, el poble vol justícia i igualtat, per això no podem fallar.

Una opinió d'Esquerra Unida Puçol

06 Febrer 2014
FaceBook  Twitter  

Altres