Sis nous canals de comunicació entre l'ajuntament i els veïns de Puçol

L'ajuntament presenta els nous serveis de l'Oficina Virtual, un Facebook per a ajudar a trobar ocupació, la web dels jóvens, un Facebook per al concurs de foto taurina, una aplicació per a mòbils amb tot el que és necessari per a estar al dia i un nou portal municipal que recupera la història i afig nous servicis a tots els veïns.

Representants dels distints departaments municipals implicats en la modernització de l'ajuntament de cara a facilitar la relació amb els veïns van estar presents el dijous 17 d'octubre en la Casa de Cultura per a presentar el projecte Puçol Connectat.

Els nous servicis inclouen l'entrada en vigor al novembre de la Seu Electrònica i el Tauler d'Edictes, on es publicarà tota la informació oficial i es podran realitzar multitud de tràmits amb l'ajuntament, simplement fent clic en la icona de l'Oficina Virtual (https://pucol.seu.dival.es/opencms/opencms/portal/index.html) situat en la pàgina web municipal.

Mariam Cortelles va presentar la pàgina web per a realitzar tràmits i inscripcions en distints projectes d'ocupació i el Facebook de l'AEDL Puçol (https://www.facebook.com/AEDLPuzol) a través de què es manté informats puntualment els veïns de totes les ofertes de formació i ocupació fiable que arriben a l'oficina.

José Luis Gómez descriu la nova pàgina web de joventut (www.xtupuçol.es) com “una gran finestra oberta a la participació de tots els jóvens, perquè expressen la seua opinió, ens facen arribar suggeriments i escriguen dels temes que els interessa”. La web ja està en marxa i inclou a més galeries de fotos, vídeos i enllaços a multitud de centres educatius, juvenils o de la població.

Mavi Galcerá fue l'encarregada de destacar el gran avanç que ha suposat el Facebook del Concurs de foto taurina (https://www.facebook.com/FotoTaurinaPuzol), ja que “hem multiplicat el nombre de participants, el temps d'exposició al públic i el nombre de visites a cada una de les fotos participants; a més, l'exposició final en paper es va a mantindre com fins ara”.

Ser útils a tots, siguen veïns o turistes, és també l'objectiu de l'aplicació per a mòbils És Puçol, que es va posar en marxa de forma experimental amb la Ruta de la Tapa, obtenint més de 500 descàrregues per a Android i 100 per a iPad. Ara, l'aplicació àmplia la informació sobre servicis municipals, agenda d'actes, comerços de la població i una guia turística per a moure's pel municipi. Tot això es gratis en una app que es descarrega en a penes un minut.

Paco Nueda va explicar la complexitat tècnica que ha suposat recuperar les parts més danyades de la web municipal (www.puçol.es), sobretot l'arxiu històric amb 14.000 notícies, que han sigut recuperades i classificades perquè la història de la població des de 2003 estiga disponible per a tots. A més, s'ha afegit una interacció constant amb les xarxes socials municipals (Facebook i Twitter És Puçol), la possibilitat de concertar cita en el Centre de Salut, accessos a distintes webs tant municipals com de col·lectius de la població, fotonotícies… i, en general, un nou disseny més intuïtiu i àgil, que permet localitzar pràcticament la totalitat d'informacions amb un o dos clics des de la portada.

A més, totes elles són propostes gratuïtes per als ciutadans, obertes a l'aportació dels veïns i que aniran adaptant-se als nous temps cada vegada que siga necessari.

En la sala, a més de l'alcaldessa Merche Sanchis, que va ser qui va fer la presentació de l'acte, hi havia representants de la corporació municipal, de distints col·lectius municipals i veïns que volien conéixer de primera mà els nous canals de comunicació de Puçol.

Entre ells, Rubén Hernandis i les seues 36 suggeriments: el primer que ja ha enviat un informe exhaustiu al Departament de Comunicació municipal amb propostes per a millorar els resultats finals. O Gonzalo Alcácer, president de l'Associació de Comerciants i Empresaris (ACEP), que demana una major presència del comerç en la web municipal, no sols en l'aplicació per a mòbils. Inclús la pintura Tere Unsain, que va aprofitar la xarrada per a navegar amb el seu iPad i confirma que tot funciona amb este format tan exigent.

I el desafiament no ha fet més que començar a caminar. Continuarà creixent en els pròxims mesos.

Informa: Sabín
Fotos: Sento Pascual

972-pucol-connectat-5

31 Octubre 2013
FaceBook  Twitter  

Altres