Opinió del PSOE del ple de febrer: “Patricis i plebeus, privilegis enfront de la desprotecció”

Opinió del PSOE del ple de febrer: “Patricis i plebeus, privilegis enfront de la desprotecció”

Tal com contempla el Reglament de mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals tenen dret a publicar en la web municipal un article d'opinió sobre cada ple que es realitze i un altre de tema lliure cada mes. Este és el text enviat pel PSOE sobre el ple del mes de gener, titulat “Patrici i plebeus, privilegis enfront de la desprotecció”.

Amb el PP renaix l'antiga divisió entre qui exercix el poder i els que lluiten per aconseguir els seus drets. Qui sospitaria que ens acostaríem tant a un model vigent fa més de dos mil anys!!! Si bé els plebeus romans (la plebs, és a dir el poble) van lluitar per aconseguir una cosa que no tenien, els ciutadans espanyols del segle XXI lluiten per recuperar drets adquirits i arrabassats a colp d'actituds d'un govern de cort “patrici” que, assentat en els seus privilegis, no aconseguix abaixar la mirada cap al vaig poblar pla.

Determinades declaracions públiques del PP abocades en sessió plenària, donen a entendre eixa rància tornada al passat que situava els plebeus en una situació de desprotecció. La falta de sensibilitat social de l'equip de govern de Puçol adquirix tints preocupants quan fan referència a la situació de la vivenda en el nostre municipi. Expeditivament tiren per terra la política de vivendes socials que va dur a terme el PSOE amb la finalitat de facilitar als ciutadans l'accés a una vivenda digna i s'atrevixen a declarar sense escrúpols que “per sort no es van a construir més vivendes socials”. Per sort per a qui?, i per a qui la desgràcia? Açò últim no es té en consideració per part del Partit Popular.

En este context, cal aclarir que este tema va eixir a col·lació arran d'un comentari sobre el deute de determinats ocupants de vivendes socials propietat de l'Ajuntament, deutes de famílies que no passen per una situació desfogada, precisament i que el PP s'encarrega d'emfatitzar per a argumentar l'innecessari de mantindre vivendes que no produïxen rendibilitat a les arques del Consistori.

Lluny de valorar la funció d'ajuda social d'estos pisos, el PP va tindre la gosadia de criticar inclús la trajectòria que va iniciar este Ajuntament amb la construcció de més de dos-centes vivendes socials, tasca que va pretendre continuar el quatripartit sense èxit i que ara el PP té paralitzades i s'enorgullix que no es duguen a terme. Recorden la distinció entre Patricis i Plebeus abans mencionada? El paral·lelisme és perfecte per a desgràcia de la majoria dels ciutadans.

Exceptuant el trist debat sobre la vivenda, el de febrer va ser un ple buit, sense discussió política (una cosa que resulta molt més còmoda per al partit governant, com moltes vegades han declarat) ja que la falta de mocions de l'oposició afavorix una gestió sense propostes.

Per a justificar la sessió, el Grup Popular va presentar el Ple el Marco Pressupostari per als exercicis 2014-2016, un text que es fonamenta en supòsits poc creïbles en la majoria dels casos, un text basat en suposicions, condicionants i evolucions previsibles, és a dir, un “cant de sirenes” sense base real que no servirà per a res en el moment en què es produïsquen canvis a nivell extern. I com ja estem acostumats que el PP afirme i desmentisca les seues afirmacions quasi simultàniament, perquè ja no ens creiem res. Estem en mans d'eixa classe “privilegiada” que fa i desfà al seu capritx sense miraments. I així ens va.

I tanquem amb una trista notícia per a la llibertat d'expressió i la comunicació: l'imminent tancament de VIP i per tant de la televisió del nostre poble, eixe mitjà que hi ha sigut transmissor d'informació i d'opinió durant més de 25 anys i que el govern del PP s'ha encarregat de destruir expeditivament sense donar més explicacions. Interessa al PP callar la veu del poble? Tornem a percebre eixe tuf a conflicte entre el poder i els ciutadans del carrer? No els recorda esta actitud a la dicotomia entre Patricis i Plebeus?

QUI ENS ANAVA A DIR QUE EL RETROCÉS EN DRETS ADQUIRITS SERIA TAN ABISMAL!

Opinió del Grup Municipal Socialista

293-logo_psoe


26 Març 2013
FaceBook  Twitter  

Altres