“Puçol Emprende”: el 57% dels alumnes del primer curs de cambrers ja ha sigut contractat per Myrtus

“Puçol Emprende”: el 57% dels alumnes del primer curs de cambrers ja ha sigut contractat per Myrtus

El dilluns 12 de novembre va començar el segon curs formatiu de cambrer per a grans esdeveniments organitzat per l'Ajuntament de Puçol i Myrtus dins del projecte Puçol Emprende. Un total de 20 jóvens aprenen amb la mirada posada en les dades del curs ja realitzat al març: el 57% dels alumnes d'aquell curs han sigut contractats per Myrtus en distints esdeveniments.

L'aula de formació de la Prefectura de Policia Local és el lloc triat per a les classes teòriques del dilluns i dimarts, després el grup es trasllada als salons Myrtus, on els alumnes es posen mà a l'obra. Tant els professors com els alumnes que ja van passar pel primer curs, impartit al març, insistixen en el fet que Myrtus és molt diferent d'altres salons de grans esdeveniments.

No és un restaurant normal, ací com més còmode està el client més ho estan els cambrers. És una filosofia de treball amb què tots guanyem”, apunta Jorge Ferrer, professor d'ambdós cursos. “No té per què ser el treball de la vostra vida, però ser cambrer de grans esdeveniments vos pot ajudar en algun moment a eixir avant”.

La frase no és gratuïta si es té en compte que el 57% dels alumnes participants en l'anterior curs organitzat dins del projecte Puçol Emprende han sigut contractats per Myrtus i, d'ells, el 42% es pot considerar actualment fix discontinu, ja que és contractat pràcticament per a tots els grans esdeveniments que organitza l'empresa.

A més, la bona relació que s'ha establit entre Myrtus i l'ajuntament a partir d'aquell primer curs ha permés que també s'hagen contractat més veïns de Puçol a través de l'Agència de Col·locació”, apunta Mariam Cortelles, tècnic de l'agència. “Concretament ja treballen allí un jardiner amb contracte fix i personal eventual per a fer-se càrrec de la porta i del guarda-roba quan s'organitzen esdeveniments puntuals”.

Formació i ocupació de veïns en la població, precisament l'objectiu que es va marcar Puçol Mamprén, un projecte dissenyat per la regidor d'ocupació Paz Carceller en el segon semestre de 2011 i que consistix a visitar una a una les empreses situades en els polígons industrials de la població per a conéixer de prop les seues necessitats i oferir-los cursos adaptats a les seues necessitats.

Després de reunir-nos amb les empreses vam valorar quins cursos interessaven més, pensant sobretot en què tinguen possibilitats reals de trobar treball a pesar de la complexa situació actual”, explica la regidora. “En el cas de Myrtus, que ja va impartir un curs al març, la relació és excel·lent perquè estan col·laborant d'una forma àmplia: no sols presten les seues instal·lacions per a la formació, sinó que ha contractat un percentatge alt dels alumnes participants i, a més, ha comptat amb l'ajuntament a l'hora de contractar un altre tipus de personal per a les seues instal·lacions, com el jardiner o personal de suport”.

911-isidoro-paz-paco

Un dels alumnes d'aquell primer curs és Paco Martínez, que a penes sis mesos després d'aquella formació ja treballa de cellerer en Myrtus: és l'encarregat de preparar les cambres, les begudes i la barra lliure per als distints esdeveniments programats: “Sóc l'única persona que s'ocupa de preparar tota la beguda que es va a utilitzar en qualsevol acte. És un treball de gran responsabilitat perquè tinc el control absolut del celler i sóc, per tant, qui ha d'ocupar-se de totes les begudes i atendre qualsevol petició del personal de sala. És un pas més enllà de ser només cambrer i això demostra que confien en mi i en tan poc de temps m'han donat un càrrec de responsabilitat”.

Vista l'experiència de la passada primavera, Myrtus i l'ajuntament repetixen la fórmula ara a la tardor, però donant un lentament més: en esta ocasió en compte de 16 alumnes són 20 els que participen en el curs, mantenint l'estructura amb 2 dies de teoria, 3 de pràctiques i una jornada destinada al carnet de manipulador d'aliments. A més, els alumnes realitzaran pràctiques reals en els esdeveniments organitzats per l'empresa al novembre i desembre.

No és una situació habitual en estos moments, però Myrtus continua pujant el nombre d'esdeveniments que organitza des que es va instal·lar en el polígon Mas de Mur de Puçol: amb molt d'esforç, amb una oferta molt exigent, amb una clientela no menys exigent, la crisi es nota però el treball ben fet també té la seua recompensa i els actes se succeïxen setmana a setmana en els salons de Puçol.

I això depén en gran manera de vosaltres: el treball de cambrer és fonamental ja que sou els que tracteu directament amb els clients. Afortunadament tenim un gran equip humà i vosaltres podeu formar part d'ell ja mateix”, assegura Isidoro Gorgonio, cap de personal de Myrtus. “Només puc animar-vos que aprofiteu el curs perquè contractaré a tots els que puga, com ja hem fet amb els alumnes del curs anterior”.

Definitivament, Myrtus és diferent d'altres empreses: creix inclús en períodes de crisi, s'oferix a col·laborar en la formació de veïns de Puçol i, per si no fóra poc, contracta a un ampli percentatge dels alumnes.

Les llargues sessions de visites a empreses realitzades per Paz Carceller i Mariam Cortelles comencen a donar resultats. Potser serà a poc a poc, però l'Agència de Col·locació està formant alumnes de totes les edats i un percentatge d'ells estan trobant treball: la pròxima oferta formativa serà al desembre, curs de carretoner, una cosa totalment diferent del de cambrer de grans esdeveniments.

Però precisament eixe era l'objectiu de Puçol Emprende: realitzar una formació a mesura del que demanen les empreses ubicades en la població, sempre pensant que els alumnes puguen aconseguir ocupació en el seu propi poble.

Informa: Sabín

fotos_noticia fotos_noticia

911-segundo-curso-myrtus-4

 

14 Novembre 2012
FaceBook  Twitter  

Altres