Article d'Unió, Progrés i Democràcia del mes d'octubre: “Pots confiar?"

El ple del 26 de març del 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de Comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació en l'ajuntament. Este és el text d'Unió, Progrés i Democràcia del mes d'octubre, titulat “Pots confiar?”.

Així ens venia la nostra il·lustríssima alcaldessa la seua campanya electoral: “un projecte en què pots confiar”. Ens van presentar un “més per menys” per a la gestió municipal. Però, què és eixe “més per menys” del que es caracteritza esta gestió de l'ajuntament actual? Les coses clares, amb esta gestió no tots els veïns estem sent tractats per igual. I donarem alguns exemples.

Hi ha eixe “més per menys” en els servicis públics? És possible. Més, perquè als funcionaris de l'ajuntament se'ls augmenta la càrrega i hores de treball. I damunt menys, perquè després de totes les congelacions de salaris anteriors, se'ls suma ara l'eliminació de la paga de Nadal.

És cert que els regidors també han aprovat eliminar-se la paga extra de Nadal (encara que no se sap de quina manera es gestionarà esta eliminació), però ells van tindre opció de votar-lo. Opció que, a més, l'oposició en el ple va aprofitar, en bloc, per a abstindre's i no mostrar-se a favor de retallar el seu propi sou en solidaritat amb la resta de treballadors.

Tant de bo eixe “més per menys” significara majors servicis i eficàcia de la gestió municipal amb un menor gasto i menor càrrega per als veïns. Però en la realitat actual no és així: hi ha situacions verdaderament alarmants, i no s'està gestionant com hauria de fer-se. En eixe cas, podem confiar? La desocupació augmenta, l'EMTV corre perill de tancar, el número de beneficiats de les beques escolars de l'ajuntament s'ha reduït, tanca Cointra, l'Espai Jove se situa a molt baix rendiment, els parcs estan molt deteriorats, persistixen les barreres arquitectòniques en la població, es privatitza la neteja dels col·legis, falta reposar mobiliari urbà…

Este és el “més per menys”? Sí: més impostos, més càrrega per a tots; menys servicis, menys qualitat de vida.

Per a agreujar més la situació, es produïx la paradoxa que sí que hi ha eixe “més per menys” en certs àmbits. En les urbanitzacions, gràcies a les concessions i subvencions a les associacions que defén Pavalur, la càrrega d'impostos s'ha reduït i, en canvi, gràcies als diners de tots els veïns (no sols de les urbanitzacions), s'ha augmentat la qualitat dels servicis: més policia local, més neteja i major manteniment.

Som tots els veïns de Puçol iguals, llavors? La resposta és rotunda: no.

Des d'UPiD entenem que una administració més eficaç i clara per a tots ha de ser transparent i intel·ligible per a la ciutadania. No es pot faltar a la veritat, i molt menys establir privilegis dins de la població per pactes polítics. La política no està per a repartir-se quotes o privilegis, sinó per a servir tots els ciutadans d'una forma honesta i solidària.

En UPiD creiem que entre tots podem sumar i treballar per a solucionar l'actual situació, amb honradesa i valentia, deixant de costat el politiqueig i la falta d'atenció de l'administració local amb els nostres veïns.

Puçol sencer pot eixir d'esta, sense friccions ni desigualtats internes.

Una opinió d'UPiD Puçol

1063-logo_upd-1


11 Novembre 2012
FaceBook  Twitter  

Altres