“Puçol Emprende” finalitza el curs de prevenció de riscos i ja prepara el de cambrer de grans esdeveniments

“Puçol Emprende” finalitza el curs de prevenció de riscos i ja prepara el de cambrer de grans esdeveniments

La regidora d'ocupació, Paz Carceller, va ser l'encarregada d'entregar els diplomes als 30 alumnes que han superat el curs de prevenció de riscos laborals que els capacita per a actuar com delegats de prevenció en qualsevol empresa. Este curs és el primer dels tres que ha posat en marxa el projecte Puçol Emprende per a l'últim trimestre de 2012; el segon comença el dilluns 12 en Myrtus: cambrer per a grans esdeveniments.

Cristina Campos ha sigut l'encarregada d'impartir el curs de 30 hores en les instal·lacions de l'Espai Social Martínez coll, a través de l'empresa Laborsalus MSP, s. L. (anteriorment Mapfre Servici de Prevenció, s. l.) i comptant a més amb el suport  de Ángel Matas, ATS que s'ha ocupat de les classes de primers auxilis.

El curs té tres parts molt definides”, apunta Cristina. “La primera s'ha dedicat a la normativa existent en matèria de seguretat; la segona ha consistit en una aplicació pràctica dels distints supòsits i, finalment, Ángel s'ha ocupat de tot el referent a primers auxilis”.

Per als 20 alumnes assistents ha sigut una oportunitat de formar-se en una matèria coneguda per aquells que han treballat anteriorment, encara que les seues nocions no eren tan àmplies com les rebudes en el curs. A pesar del nivell exigit, en general han disfrutat de l'experiència pel fet que la presentació ha sigut amena.

Clar que coneixíem part de la matèria, però hi ha novetats de què no teníem idea”, assegura un dels alumnes, Ángel Ibáñez. “Afortunadament ens han projectat vídeos, hem fet debats i ha sigut molt participatiu, pel que hem aprés d'una forma pràctica i això sempre s'agraïx”.

Este curs, celebrat a l'octubre, va finalitzar amb l'assistència de Paz Carceller, qui va entregar els diplomes a tots els alumnes, alhora que va aprofitar la trobada per a demanar-los que no desistiren en el seu interés: “Cal seguir en esta línia. Mariam i Carmina, les persones a càrrec de l'Agència de Col·locació, vos coneixen tots els alumnes, saben que sou de què més interés mostreu i, al mateix temps, nosaltres continuem en contacte amb les empreses, però la situació és complicada: quan sorgixen ocupacions ens demanen perfils molt específics i molt difícils de cobrir”.

Al novembre continua Puçol Emprende amb un nou curs formatiu, en este cas impartit pels salons Myrtus i centrat en la preparació de vint alumnes per a treballar com a cambrers de grans esdeveniments. La inauguració del nou curs és el dilluns 12, a les 9 del matí, en la sala de formació de la Prefectura de Policia, on s'impartixen les classes teòriques… després, les pràctiques es realitzen en les instal·lacions de Myrtus.

Informa: Sabín

fotos_noticia

1028-clausura-curso-1

 

09 Novembre 2012
FaceBook  Twitter  

Altres