Article d'Esquerra Unida del mes de maig: “Orgull i sensibilitat”

Article d'Esquerra Unida del mes de maig: “Orgull i sensibilitat”

El ple del 26 de març del 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de Comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació en l'ajuntament. Este és el text d'Esquerra Unida del mes de maig, titulat “Orgull i sensibilitat”.

Pareix el títol d'una pel·lícula, però no ho és, el passat 2 de maig va tindre lloc un ple extraordinari i on les postures van quedar molt clares: governa el PP per a tots els ciutadans de Puçol? És la pregunta que se'ns ve a la ment.

El ple es va desenrotllar com ve sent habitual: l'oposició ataca i l'imperi contraataca, tenint sempre l'última paraula és més fàcil defendre's, és una lluita estèril i fratricida en molts casos, però que ens servix per a fer difícil el fàcil, s'aproven els punts a capritx de la majoria del PP, inclús quan hi ha punts tan compromesos com el nové: proposta del grup polític municipal PSOE sobre bebés robats, resava el punt, aprovat per unanimitat per tots els grups, encara que això dóna igual perquè després els punts aprovats en ple no valen res quan la majoria no vol —i dic açò perquè crec va ser un relliscada municipal—, ja que dies després, el 9 de maig, en les Corts Valencianes i a petició d'Esquerra Unida, el PP autonòmic va deixar als afectats sense comissió d'investigació sobre els bebés robats.

El fàcil en la nostra població és recolzar la proposta insulsa i sense contingut del PSOE i  així quedem bé, com estes propostes mai té conseqüències i inclús en el cas de tindre-les d'ignorar-les basta, per tant res, el PP pren partit a favor dels xiquets robats, però només a nivell municipal, a altres nivells superiors no s'atrevixen: quina por tenen, ni que ells hagueren robat eixos xiquets!, quin és el problema per a investigar estos casos?

Abans, en el punt 3, proposat pel Bloc sobre el reconeixement als alcaldes i alcaldesses de la segona República —i ací és on ve l'orgull i la sensibilitat—, la regidora del PP Paz Carceller va respondre de manera irada quan es title al PP de poca sensibilitat, per part del regidor del Bloc Enric Esteve, amb una diatriba personal i amb paraules molt dures, dient que ella no tindria sensibilitat amb els assassins dels seus avantpassats, perquè en els dos costats hi havia morts.

Des d'Esquerra Unida pensem que la sensibilitat ha de ser mútua, però les circumstàncies, sense entrar en casos personals, van ser ben distintes: d'una banda, el govern legal de la República no va ordenar cap persecució contra la dreta, sent cert que va haver-hi actes reprotxables, van ser incontrolables i puntuals, dins d'una Espanya molt diferent de l'actual, on l'explotació del treballador i les diferències socials eren molt marcades, sent la victòria de la Republica mal entesa per alguns com un alliberament del jou del terratinent on molts van prendre la justícia per la seua mà i en contra dels interessos de la República.

D'altra banda, la dreta va aprofitar la confusió per a alçar-se en armes contra la República, on va començar una persecució de tots els republicans que va arribar fins al 27 de setembre de 1975 quan van ocórrer els últims afusellaments, es van ocultar afusellaments i cadàvers pertot arreu, sent així que molta gent no sap on té els seus morts.

Per tant, i sent sensibles amb tots els morts, en el nostre partit trobem diferències palpables entre uns morts i altres: la dreta es va passar 40 anys de dictadura homenatjant als seus, mentres l'esquerra no sabia ni on estaven. Eixa és la diferència entre una sensibilitat i un orgull ferits en el fons, només amb la investigació i l'esclariment de les fosses comunes podrem descansar i tancar ferides encara obertes.

Com a final a la nostra entrega mensual, reprovem les paraules de Paz, no sense entendre-les des del punt de vista personal, i li recordem al PP que mana per a tots els ciutadans de Puçol i no sols per als seus, dita açò ens despedim fins al pròxim mes de juny.

Una opinió d'Esquerra Unida

 

26 Maig 2012
FaceBook  Twitter  

Altres