Del 7 al 16 de novembre, obert el termini per a sol•licitar les beques escolars de l'ajuntament

Del 7 al 16 de novembre, obert el termini per a sol•licitar les beques escolars de l'ajuntament

El termini per a sol·licitar les beques escolars que atorga l'ajuntament s'obri del 7 al 16 de novembre. Enguany la partida destinada a ajudes per a material escolar i llibres va ser condicionada per l'anterior equip de govern als diners recaptats per l'impost de construcció, i per això les beques es restringixen als que estiguen desocupats o tinguen una prestació assistencial.

Dos mesos després de l'inici del curs escolar 2011-2012, els alumnes dels centres públics i concertats de Puçol que cursen estudis d'infantil, primària, secundària i educació especial tenen ara l'oportunitat de sol·licitar una beca escolar municipal. El termini s'obri el 7 de novembre i durarà fins al dia 16.

En este temps els fulls de sol·licitud estaran disponibles en els propis centres educatius, també en l'ajuntament, l'oficina del SERVEF situada en l'Espai Social Martínez Coll, i les dependències de Benestar Social, en l'antiga estació de Renfe. L'horari serà de dilluns a dijous, de 9 a 14 hores, i el divendres de 9 a 13 hores.

El pressupost aprovat al març passat, pel llavors equip de govern format per PSOE i Acord d'esquerres, va condicionar els diners de les beques a l'impost de construccions, conegut com ICIO: és a dir, si es recaptava diners per obres en la població, estos diners aniria a la partida destinada a les beques.

Però la recaptació en concepte de l'ICIO ha sigut molt inferior a la prevista, de fet els nombres són negatius.

Una vegada omplit l'imprés i amb els documents requerits, les sol·licituds de beca s'han de presentar en la planta baixa de l'ajuntament, fins al 16 de novembre

Per a atorgar beques a tots els alumnes, com en cursos anteriors, faria falta destinar una miqueta més de 130.000 euros. Al final, el nou equip de govern ha aconseguit reunir una partida pròxima als 40.000 euros, que seran repartits de la manera següent: les beques per a alumnes d'Infantil ascendixen a 68 euros; un total de 175 euros s'han establit per a Educació Especial; i quant a Secundària, als alumnes que cursen el primer cicle d'ESO s'han destinat 130 euros i als de segon cicle un total de 150 euros.

També hi ha ajudes per als alumnes de Primària, encara que en este cas la xifra és sensiblement menor ja que, com explica la regidora d'educació, Rosa Portalés, estos ja reben el bonollibre: “Per a Primària, el consistori de Puçol ha destinat un màxim de 25 euros per alumne en concepte d'ajuda a material escolar, ja que en esta etapa educativa la Conselleria d'Educació concedix el denominat bo-llibre, pel qual s'aporta un màxim de 105 euros a cada alumne”.

Per a poder sol·licitar la beca, a més de l'obligació d'estar empadronats en el municipi, els sol·licitants també han d'estar al corrent de deutes amb la Hisenda local en el moment realitzar la petició, tal com exigix la Llei. Després d'arreplegar els impresos en qualsevol de les dependències esmentades, el full de sol·licitud s'ha de presentar en l'oficina habilitada en la planta baixa de l'Ajuntament de Puçol, degudament omplida, firmada i acompanyada de l'original del DNI del pare, mare o tutor dels escolars, i si és el cas, del Llibre de Família.

Este curs la partida destinada a beques escolars no abastarà a totes les llars, per la qual cosa s'ha establit un criteri lògic: que els diners arriben als que més ho necessiten”, explica Paz Carceller, regidora d'hisenda. “Així, els pares o tutors que es troben en desocupació com a mínim tres mesos abans de la data de sol·licitud i no perceben cap tipus de prestació per desocupació podran demanar l'ajuda, i també totes aquelles persones que, encara que no complisquen el requisit de l'antiguitat, reben algun tipus de prestació assistencial concedida per l'Inem o la Conselleria de Benestar Social”.

Finalment, cal ressaltar que el criteri d'ajudar a qui més el necessita es manté inclús en l'hipotètic cas que sobrara un poc en la partida assignada per a beques, ja que eixos diners no es podria gastar més que amb un únic fi: per a augmentar la partida destinada a ajudes d'emergència que es concedixen des de l'Àrea de Benestar Social.

Escriuen: Susana Fernández i Sabín

logo_pdf Fulls informatius sobre les beques escolars per al curs 2011-2012
07 Novembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres