L'alcaldessa Merche Sanchis realitza el balanç dels 100 primers dies de govern: "l'Ajuntament està per a solucionar problemes"

En primer lloc assegurar que tot l'equip de govern estem treballant per a aconseguir el canvi que volem per a Puçol, sentant les bases en la millora i el benestar que el poble necessita. Estem contents amb este començament, però som conscients que ens queda molt per fer. Estem adoptant polítiques d'austeritat que, encara que molts no ho entenen, són necessàries.

Ara hi ha una nova forma de fer política, estem prenent les mesures necessàries, demostrant que una altra forma de gestió és possible, una gestió basada en l'eficiència i en el diàleg. Estos quatre anys que s'inicien ara, seran anys de treball i il·lusió en què els veïns percebran que l'Ajuntament està per a solucionar els seus problemes, ajudar famílies i empreses a afrontar la crisi, i situar a Puçol en cotes més altes de benestar i qualitat de vida.

Des del primer dia que vaig accedir a l'Alcaldia tot l'equip de govern es va posar mà a l'obra per a fer complir el nostre programa electoral, on hem establit les línies i eixos de la nostra legislatura, i la primera mesura va ser la reducció de 91.600 euros anuals en sous de polítics i assessors per a esta legislatura.Per a això és fonamental potenciar els polígons industrials i millorar les infraestructures

Continuem treballant per a reduir els més de 1.500 parats de Puçol.

Per a això és fonamental potenciar els polígons industrials i millorar les infraestructures

Respecte al foment de l'ocupació a través de programes subvencionats serà una altra prioritat: en estos tres mesos s'han contractat més de 50 desocupats de la població en la brigada d'obres, neteja i jardineria, així com dos informadores turístiques en l'Espai Voramar, un conserge en l'Espai Jove, un periodista i un mediador intercultural.

Gràcies a la Diputació de València i el seu programa La Dipu te beca, 27 jóvens de la nostra població han pogut realitzar les seues pràctiques i la seua primera experiència laboral en distintes àrees de l'ajuntament.

I continuem treballant per a reduir els més de 1.500 parats de Puçol. Per a això, ja hem donat a conéixer el polígon La Murta a 200 empreses del sector terciari: un polígon llest perquè s'instal·len noves empreses: els hem oferit un polígon llest perquè s'instal·len noves empreses de forma inmediata.

Unida a la creació d'ocupació, la millora de les infraestructures en tots els nivells: en estos cent dies hem posat en marxa l'Espai Voramar, un edifici situat en la platja en què es troben el Centre de Salut i l'Oficina de Turisme, per a donar un servici integral a l'estiu; asfaltat el camí dels Antigons; estan a punt de finalitzar les obres del pont sobre el Vallet, per a accedir a la Renfe i el polígon; amb ajuda de la Diputació, hem asfaltat o anem a reasfaltar en el pròxim mes l'avinguda València, la rotonda del Centre de Salut, zones d'aparcament, els passos de vianants en distints punts del poble i camins rurals.

A destacar l'aceleració que li hem donat a cinc projectes emblemàtics que portaven anys paralitzats: la finalització del Centre Ocupacional per als discapacitats de la població situat en el polígon Mes de Mur, la construcció de vivendes de protecció oficial en el Camí Les Pedres, el desviació del barranc i la rotonda enfront de Tisvol per a completar la circumval·lació i per a destinar el llit a aparcaments i zones verdes, i, el més important, transformar el Camí La Mar en un accés a la platja modern per a cotxes, bicicletes i vianants, el que ens ajudarà a posicionar-nos com una destinació turística de primer nivell. L'últim gran projecte a escometre's és l'arreglament del camí de Llíria: la Diputació de València s'ha compromés a fer-se càrrec de millorar esta infraestructura tan utilitzada pels veïns de Puçol, especialment els de les urbanitzacions, per a accedir a l'autopista A-7.

També per a créixer és important la seguretat, d'ací la firma del Conveni 112, que permet a la nostra Policia Local una gestió més ràpida i eficaç en l'atenció al ciutadà davant de qualsevol emergència. Per a això s'han incorporat nous policies i s'ha incrementant la presència policial en el nucli urbà, urbanitzacions i platja, el que suposa reduir els delictes, atendre millor la població i més seguretat per als nostres veïns.

   

L'important és el veí, per això hem creat les regidories de barri a l'octubre.

I al novembre començaran els desdejunis dels veïns amb el seu regidor i l'alcaldessa

Quant a la cultura i activitats, hem realitzat un recorregut per les actuacions dutes a terme en els últims mesos: des de l'estiu, quan es va programar un infinitat d'activitats per a gaudi dels veïns i turistes, fins al dia a dia de la Casa de Cultura, el Poliesportiu Municipal o els espais socials. Suposen una àmplia oferta que continuarà creixent: continuarem treballant d'una manera coordinada perquè arribe a tot el món i servisca d'estímul per a l'economia local.

Un altre dels punts més rellevants d’estos primers 100 dies de gestió ha sigut l'inici dels tràmits per a un estalvi en tots els àmbits i entre ells ja s'ha començat a treballar a centralitzar compres i servicis per a  reduir el gasto en totes les dependències municipals.

No puc finalitzar el balanç dels primers 100 dies de govern sense mencionar una compromesa gestió municipal centrada en el ciutadà, que ha volgut acostar-se més a la població preparant una legislatura per i per al poble, d'ací la creació de les regidories de barri, posades en marxa este mes d'octubre amb l'objectiu de millorar la unió entre l'ajuntament i els veïns. La proposta es completarà a finals de novembre amb el desdejuni amb els veïns, on cada barri tractarà els seus problemes a fons amb el seu regidor i l'alcaldessa.

En definitiva, una política de carrer, pròxima al veí, atenta al que succeïx en cada barri, perquè les opinions veïnals són importants per a avançar i fer possible un poble millor.

Escribe: Merche Sanchis
Alcaldessa de Puçol

726-concejales_y_alcaldesa


28 Octubre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres