Treballem per l'ocupació: imprescindible estar inscrit en l'oficina del SERVEF

Treballem per l'ocupació: imprescindible estar inscrit en l'oficina del SERVEF

Pamer, Emcorp i Salari Jove, dit així sonen una cosa estranya, però si diem que són els tres programes a través dels quals poden aconseguir ocupació totes aquelles persones les dades de les quals figuren en l'Oficina del SERVEF situada en l'Espai Social Martínez Coll, llavors s'entén millor l'important que és estar inscrits quan l'important és trobar treball.

L'Ajuntament de Puçol, a fi a atendre la gran demanda d'ocupació dels veïns de Puçol, gestiona a través dels programes d'ocupació del SERVEF i de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, la contractació temporal de persones empadronades a Puçol, seguint els criteris establits per la Direcció General del SERVEF”, insistix la regidora de promoció econòmica i ocupació, Paz Carceller. “Per a poder entrar en qualsevol selecció d'estos processos és imprescindible estar inscrit en l'oficina del SERVEF, situada en l'Espai Social Martínez Coll, com a demandant d'ocupació en l'ocupació que serà objecte de contractació”.

La insistència de la regidora no és gratuïta, ja que en més d'una ocasió veïns de la població es lamenten de no ser cridats per a determinats treballs sent que reunixen els requisits que fan falta: probablement tots menys u, estar inscrits en el SERVEF.

Perquè és la Direcció General del SERVEF la que establix els criteris per a qualsevol oferta d'ocupació i entre ells solen primar els criteris socioeconòmics: la declaració de renda, si el demandant té alguna discapacitat, el nombre de fills o familiars a càrrec seu i l'antiguitat en la desocupació.

El que sí que fa l'ajuntament és sol·licitar tots els projectes al seu abast i els resultats estan arribant.

Durant els mesos d'agost i setembre s'han contractat cinc persones a través del Pamer, el projecte destinat a adequar les zones forestals. La Conselleria Educació, Formació i Ocupació és la que aporta el 100% dels cinc salaris i el projecte es concedix a Puçol gràcies a l'existència del paratge natural municipal, “ja que els treballs van destinats a la neteja i reforestació de La Costera”, matisa Mariam Cortelles, l'Agent de Desenrotllament Local de la població.

Per la seua banda, l'Emcorp forma part dels projectes de les corporacions locals subvencionats pel Servici Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF). Durant els mesos de juliol, agost i setembre han sigut dos les persones que han sigut contractades per a l'Oficina de Turisme, mentres que d'octubre a març seran tres treballadors més, tots ells subvencionats íntegrament per la Generalitat Valenciana: un conserge per a l'Espai Jove, un periodista per al Departament de Comunicació i un mediador intercultural per a l'oficina Amics.

Finalment, el Salari Jove permetrà contractar en pràctiques a dos estudiants acabats de llicenciar, sense experiència laboral prèvia en l'especialitat que han finalitzat. També treballaran d'octubre a març del 2012 i són un psicòleg per al Centre de Dia Martínez Coll i un periodista per a l'Emissora Municipal de Televisió.

Buscar ajudes i gestionar subvencions, un treball diari que està donant els seus fruits, però sempre amb diners que ve del SERVEF i, per tant, és este organisme el que establix els criteris de selecció entre tots aquells parats inscrits en les seues llistes.

L'ajuntament no pot imposar a ningú en les llistes, ja que és el SERVEF qui elabora el llistat de seleccionats, tan sols podem establir un criteri i eixe l'apliquem sempre: que els triats estiguen empadronats a Puçol”, subratlla una vegada més la regidora Paz Carceller.

Bayarri. També pots fer les teues consultes en el telèfon 961 421 258, o en els correus electrònics Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Informa: Sabín

502-jorge_cabre_en_flisa

 

27 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres