Opinió d'Iniciativa-Verds Compromís Municipal X Puçol del ple del mes de juliol: “cal millorar la gestió, ajustar el gasto públic i optimitzar els recursos”

Opinió d'Iniciativa-Verds Compromís Municipal X Puçol del ple del mes de juliol: “cal millorar la gestió, ajustar el gasto públic i optimitzar els recursos”

Tal com contempla el Reglament de mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals tenen dret a publicar en la web municipal un article d'opinió sobre cada ple que es realitze i un altre de tema lliure cada mes. Este és el text enviat per Iniciativa-Verds Compromís Municipal X Puçol del ple del mes de juliol, titulat “Cal millorar la gestió, ajustar el gasto públic i optimitzar els recursos”.

En Iniciativa-Verds Compromís Municipal X Puçol, ens neguem a escriure (i per tant a defendre) això de que “cal refundar el capitalisme”; eixa no és la solució per a la crisi en què estem immersos, una crisi política i financera que fa que cresca la desconfiança en el ciutadà, un ciutadà que cada dia creu menys en els polítics i estos al seu torn creen un sistema de valors en contra del desenvolupament de les persones. Per a combatre la crisi cal millorar la gestió, ajustar el gasto públic i optimitzar els recursos disponibles, en iniciativa X Puçol no tenim lamentablement una vareta màgica per a solucionar els problemes però sí que disposem d'idees per a pal·liar i suavitzar molts dels problemes que estan travessant cada vegada mes dels nostres ciutadans.

El primer i principal és la desocupació, des d'Iniciativa hem presentat una moció perquè siga estudiada pels tècnics de l'ajuntament i la seua posterior aprovació, una moció que eximiria als parats que no reben cap ajuda o subsidi econòmic o no superen la mitjana del salari interprofessional per membre de la unitat familiar del pagament de les taxes i impostos municipals durant un període de temps estimat. És un pas per a alleugerir una situació tan asfixiant que arriba a ser de subsistència quan no d'indigència, per a moltes de les famílies del poble. Des d'Iniciativa demanem que l'Ajuntament almenys no contribuïsca a fer més gran encara esta situació personal tan negativa en la que viuen massa famílies.

Per un altre costat no ens cap el menor dubte que l'actual govern del nostre Ajuntament tinga com a objectiu acabar amb la crisi, però creiem des d'Iniciativa que ho fan de manera equivocada, errònia i nefasta volent ajustar el gasto d'on al nostre entendre no procedix com són la presumpta eliminació de les beques per a llibres, el pagament “simbòlic” de 10 euros del menjar dels nostres majors, simbòlic per a qui? amb quina butxaca estan vostés equiparant això de simbòlic?, amb el seu serà perquè 10 euros per a un jubilat i si tenen la sort d'anar en parella, és molts diners en este cas són 20 euros… l'eliminació del ball dels dissabtes dels mateixos i pujada de les taxes dels tallers, i servicis (fisio, podòleg, etc) tan necessaris i que tant es mereixen disfrutar, per què els llevem tant als nostres majors? És que no s'ho mereixen? Al final els deixarem sense dignitat.

Així volem solucionar la crisi?...

Els recordem que la crisi no va començar ahir que ja portem uns tots els anys que ficats en ella, i les beques s'han mantingut, els majors han tingut un dia especial per a ells, que tant s'ho mereixen i sense cap cost (faltaria més) i han tingut ball els dissabtes. No facen demagògia barata i gestionen millor el gasto llevant d'on no és tan necessari i posen-lo com han vingut fent l'anterior govern on realment fa falta. Recorden que quasi tots tenim fills i quasi tots arribarem a vells.

Una opinió d'Iniciativa-Verds Compromís Municipal X Puçol

09 Agost 2011
FaceBook  Twitter  

Altres