Estudien, treballen i a més cobren: els becaris municipals, una aposta de futur

Estudien, treballen i a més cobren: els becaris municipals, una aposta de futur

La Diputació de València oferix este estiu vint places de becaris per a l'Ajuntament de Puçol, cada un tres mesos, cobrant 400 euros al mes. Però el consistori ha adaptat les bases de La Dipu te beca per a ajustar-les a la realitat local: seran 27 estudiants a 500 euros al mes, encara que alguns estaran només dos mesos.

És el segon any que des de l'Ajuntament de Puçol aportem cent euros més per mes i becari, la qual cosa suposa una inversió de sis mil euros”, explica la regidora de personal, Lola Sánchez. “A més, hem contactat amb totes les àrees municipals i la predisposició dels funcionaris és excel·lent a l'hora de tindre gent jove a què podran ensenyar des de dins el funcionament real de l'administració pública”.

El projecte La Dipu te beca va sorgir com una aposta des de l'administració provincial per a facilitar als estudiants universitaris i de cicles formatius la possibilitat de treballar en institucions públiques durant els tres mesos d'estiu.

El primer any els alumnes van cobrar 600 euros al mes; després, la crisi va obligar a la Diputació de València a rebaixar la seua oferta econòmica a 400 euros per becari, amb un muntant total de 24.000 euros en el cas de Puçol. Ací va entrar l'ajuntament, per a completar la beca en l'apartat econòmic, deixant el sou mensual de cada un en 500 euros.

Però no sols els diners és importants, també la possibilitat d'accedir a qualsevol treball municipal: des d'administració general a urbanisme, passant per secretaria, intervenció, benestar social, joventut, festes, turisme o comunicació. Totes les àrees disposaran entre l'1 de juliol i el 30 de setembre d'algun jove amb ganes d'aprendre a fons la realitat quotidiana… i tot allò que no s'ensenya en les classes teòriques de la universitat o l'institut.

En total tindrem vint-i-set alumnes en estos tres mesos, i la selecció l'hem realitzant tenint en compte no sols la titulació i l'expedient acadèmic, sinó també aspectes més humans, per a la qual cosa s'ha prioritzat que no hagueren obtingut beques en anys anteriors o que siguen veïns de la població”, finalitza la regidora.

Jóvens, àmpliament preparats i, a més, amb experiència en l'ajuntament del seu poble. Una aposta decidida pel futur de Puçol que, com tot el món sap, comença amb una bona formació per als seus futurs professionals.

388-becarios_dipu

 

09 Juny 2011
FaceBook  Twitter  

Altres