L'autobús municipal augmenta els viatges a la platja i les urbanitzacions a l'hivern

L'autobús municipal augmenta els viatges a la platja i les urbanitzacions a l'hivern

Durant el mes de setembre es va realitzar el canvi d'horari d'estiu a hivern en el servei municipal d'autobús. En esta nova etapa s'ha potenciat el nombre de viatges als dos nuclis de població separats del nucli urbà, alhora que s'han ajustat els horaris per a fer-los coincidir amb les entrades i eixides dels col·legis públics.

Cada mes de juny l'autobús municipal inicia la temporada d'estiu, donant prioritat a l'enllaç dels altres dos nuclis urbans (les urbanitzacions i el nucli urbà) amb la platja, la zona que més demanda té en l'època estival. Després, a mitjan setembre, es recupera l'horari d'hivern, encara que en este cas s'ha modificat substancialment respecte a l'any passat.

Teníem moltes peticions de veïns de la platja i les urbanitzacions, que demanaven una major freqüència de viatges”, assenyala Ángel Sánchez, regidor responsable de l'autobús. “Al mateix temps, un dels nostres objectius era potenciar l'ús de l'autobús fent-lo coincidir amb els horaris d'entrada i eixida de La milotxa, Bisbe Hervás, Jaume I i Lluís Vives, els quatre col·legis públics de la població. Així que vam realitzar un estudi a fons per a veure quines millores podíem introduir”.

De l'estudi es va ocupar el departament d'urbanisme municipal. En les seues conclusions, l'enginyer tècnic municipal Pedro Palacios recomanava la reducció d'alguns trajectes interurbans (com el que connecta amb l'estació de Renfe i el circular per l'interior del nucli urbà) a causa de l'escassa demanda per part dels usuaris, guanyant amb esta supressió temps per a poder augmentar els trajectes que uniren els tres nuclis urbans.

Com a conseqüència d'estos ajustos i d'alguns canvis en els itineraris, l'autobús d'hivern en l'actualitat realitza nou viatges diaris a la platja (quan l'any passat només realitzava cinc) i també augmenta a onze els desplaçaments diaris a les urbanitzacions (dos més que l'any passat), tot això sense que el servei tinga un sobrecost per a les arques municipals.

Estes millores ja es noten en un major ús diari del transport públic municipal”, conclou el regidor. “De totes maneres, no és un projecte tancat, sinó que anirem atenent les peticions dels veïns i usuaris; de fet, ja hi hi ha propostes d'un grup de veïns perquè ajustem el pas de l'autobús també als horaris de l'institut, una cosa que ja estem estudiant, encara que no és fàcil fer coincidir el pas pels col·legis públics i l'institut perquè tenen horaris no sempre compatibles”.

Les noves propostes també contemplen incloure a la primavera una parada en el Paratge Natural Municipal La Costera, ja que per a llavors està previst que les activitats de l'Aula natura i de l'alberg estiguen en marxa, per la qual cosa l'autobús també podrà donar servei als usuaris del paratge natural.

PDF autobús

Horari de l'autobús d'hivern en PDF

Ángel Sánchez

 

13 Octubre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres