El parc de la plaça de Cervantes, accessible i segur per a tot el veïnat

Ja està oberta al públic l'ampliació del parc de la plaça de Miguel de Cervantes. Es tracta d’un parc d'accessibilitat universal, pels accessos sense barreres arquitectòniques, per la zona d'estada per a acompanyants i pels nous jocs inclusius: engrusador cistella, molls dobles, rotació i el primer llit elàstic que s'instal·la en un parc públic de Puçol.

«En estos moments, Puçol disposa de 26 zones de joc públiques», apunta Xavier Alcácer, Regidor de Parcs i Jardins. «Les nostres prioritats en este tema són tres: el correcte manteniment de les zones existents, garantir la seguretat en totes gràcies a les certificacions de compliment de les normes europees i, finalment, anar millorant i actualitzant les dotacions de les zones de jocs que més ho necessiten».

Amb aquestes premisses, el treball a la plaça de Miguel de Cervantes ha estat realitzat per l'empresa Mobipark, d'Albalat dels Sorells, amb un pressupost de 28.000 euros, destinat a la instal·lació d'uns nous jocs que disposen de la certificació oficial, perquè complisquen la normativa europea de seguretat i, paral·lelament, també s'ha aconseguit el certificat de la zona completa en matèria de seguretat.

El de Cervantes se suma al de La Safor com a parc completament accessible, «perquè l'accessibilitat és una aposta d'este Ajuntament per a tots els parcs, de la mateixa forma que ho és la seguretat, encara que tot això suposa que la creació, renovació i manteniment de les zones de jocs exigisquen una inversió econòmica molt important, que obliga a dur-les a terme a poc a poc», finalitza Xavier.

Informa i fotos: Sabín

090-parque-plaza-cervantes-2

29 Març 2018
FaceBook  Twitter  

Altres