Els agricultors es formen en el maneig de plaguicides per a complir amb les exigències europees

Els dies 2, 4 i 9 de març s'impartix a l'Espai Jove un nou curs de manipulador de plaguicides, obligatori des de 2015 i imprescindible no sols per a aplicar productes en els camps, sinó també per a comprar en els centres oficials. Ajuntament de Puçol i AVA (Associació Valenciana d'Agricultors) col·laboren en estes tasques formatives des de fa anys, per a preparar els agricultors de la població segons les noves normatives europees.

El 24 de febrer se celebrava a l'Espai Jove un curs de renovació del carnet de manipulador de productes fitosanitaris, un curs a què van acudir aquells agricultors de Puçol el carnet dels quals ja havia caducat, després dels deu anys de vigència que tenen assignada.

Però on realment es mouen els agricultors, no sols de Puçol sinó també dels pobles veïns, és en estos cursos per a aconseguir el carnet per primera vegada, perquè ara la normativa europea és molt estricta i si no el tens no sols et quedes sense poder treballar, sinó que, a més, els centres oficials ni tan sols et venen el producte”, explica Juan Carlos Piñol, un dels coordinadors del curs.

El nou curs bàsic de manipulador de plaguicides s'impartirà de forma semipresencial, els dies 2, 4 i 9 de març, a l'Espai Jove. Té un cost de 35 euros per als socis d'AVA i de 45 euros per a la resta d'inscrits.

I, gràcies a la col·laboració d'AVA i l'ajuntament, s'impartix periòdicament durant els últims tres anys, amb la qual cosa en este període de temps s'ha donat l'oportunitat a tots els agricultors de la zona de posar-se al dia i complir amb els requisits que exigix Europa.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

205-curso-anterior-plaguicidas-2

01 Març 2016
FaceBook  Twitter  

Altres