Un nou parc infantil en Mestre Soriano ajustat a les actuals directrius europees de seguretat

Un nou parc infantil en Mestre Soriano ajustat a les actuals directrius europees de seguretat

Des de començaments de 2013, l'Ajuntament de Puçol ha posat en marxa un pla de millora dels parcs infantils. El primer en què s'està treballant és el de La Barraca, però els canvis es notaran més en el vell parc del Mestre Soriano: el mal estat actual, unit a les exigències europees fan que este parc dega substituït íntegrament per unes noves instal·lacions més modernes i ajustades a la que marca la llei.

Mentres revisa les instal·lacions actuals del parc situat prop del col·legi Bisbe Hervás, el regidor Salvador Almenara, responsable de parcs i jardins, explica que les noves mesures en matèria de seguretat en instal·lacions d'este tipus són molt estrictes amb l'ús d'alguns materials, les mesures, les zones de seguretat i la utilització de productes homologats.

Açò afecta especialment el parc del Mestre Soriano, perquè està en tan mal estat i exigix tantes adaptacions que vamos a haver de canviar-lo”, assenyala el regidor. “De totes maneres a veure si amb el canvi del mobiliari també aconseguim un poc més de respecte per part d'alguns veïns: l'aspecte actual fa pena per les pintades i alguns elements deteriorats. És trist que siguem els propis veïns els que destrossem estes instal·lacions dedicades als més xicotets. A veure si esta vegada aconseguim que duren més”.

Les obres de substitució del vell parc del Mestre Soriano es duran a terme durant el primer trimestre de l'any i en poc de temps els veïns tindran una nova zona d'oci per als més menuts, més segura i més atractiva. HPC Ibèrica és l'empresa encarregada de dur a terme la remodelació, amb un cost entorn de 19.000 euros.

Esta millora forma part d'un pla global a quatre anys per a treballar sobre trenta parcs infantils en la població, sempre amb tres objectius bàsics: tasques de manteniment de les instal·lacions actuals, adaptació per a complir la normativa europea de seguretat i, en el cas que l'estat actual l'aconselle, substitució per noves instal·lacions.

Existix a més un problema addicional amb l'ús de les estructures de fusta per als parcs infantils i és que té molts problemes de manteniment”, assegura la tècnic de parcs i jardins Pilar Esteve. “Per això hem optat per parcs amb una estructura metàl·lica, que tarda més a envellir i té un menor cost de manteniment”.

El nou parc del Mestre Soriano és una bona pedra de toc perquè entre tots intentem mantindre-lo en bon estat per als nostres fills i néts, perquè el seu aspecte actual per descomptat no és el més adequat per als xiquets.

Pot ser un dels nostres bons propòsits per a este 2013: cuidar el mobiliari urbà, que és de tots i per a tots.

Informa: Sabín

fotos_noticia

060-viejo-parque-mestre-marti-5

 

11 Gener 2013
FaceBook  Twitter  

Altres