Si treballes en el camp i utilitzes plaguicides, obtín el teu carnet de manipulador gratuïtament amb el curs que t'oferix l'Ajuntament

Si treballes en el camp i utilitzes plaguicides, obtín el teu carnet de manipulador gratuïtament amb el curs que t'oferix l'Ajuntament

L'Ajuntament de Puçol patrocina el curs de manipulador de plaguicides fitosanitaris que organitzen l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA) i l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA). La finalitat del curs és formar i conscienciar sobre el correcte ús d'estos productes de manera gratuïta. S'impartirà durant el mes d'octubre i, per als interessats, les inscripcions ja estan obertes.

Ets agricultor i utilitzes plaguicides fitosanitaris en el teu hort? T'agradaria rebre formació gratuïta sobre la manipulació d'estos productes? Si la resposta és sí, estàs de sort, perquè l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA) al costat de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i el patrocini de la regidoria d'agricultura de l'Ajuntament de Puçol, han organitzat un curs oficial de manipuladors de plaguicides.

Esta iniciativa, que ja s'ha dut a terme a Puçol a través d'altres col·lectius com per exemple la Cooperativa, pretén acostar-se a tots aquells agricultors que utilitzen productes plaguicides en les seues collites i oferir-los formació sobre l'ús correcte dels productes que tenen en les seues mans. Però també adquirix especial rellevància la conscienciació sobre el tema dels envasos fitosanitaris que, sovint, l'agricultor no sap on ni com desfer-se d'ells”, explica Salvador Almenara, regidor de Agricultura de l'Ajuntament de Puçol.

D'altra banda, la possessió d'este carnet oficial és una exigència de la Generalitat Valenciana pel que tot aquell agricultor que utilitze estos productes sense la possessió d'este, pot ser sancionat pel Servici de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA).

El curs va dirigit a nous alumnes que encara no posseïsquen el carnet de manipulador de plaguicides però també a aquells que el posseïsquen i vullguen renovarlo, perquè este carnet té caducitat. S'impartirà gratuïtament de l'1 al 5 d'octubre de 9 a 14 hores i, per a tots els interessats, la inscripció ja està oberta, donant prioritat a nivell local. A què esperes per a apuntar-te? Posa't en contacte amb Vicente Moret, representant de l'AVA en el 687 728 918 i inscriu-te ja, perquè les places estan limitades.

Informa: Lucía García

755_curso_agricultor_2

31 Juliol 2012
FaceBook  Twitter  

Altres