El ple en contra de les importacions marroquines perquè estan afonant l'agricultura valenciana

El ple en contra de les importacions marroquines perquè estan afonant l'agricultura valenciana

El ple ordinari celebrat el 26 de març aprova per unanimitat una protesta de tots els grups polítics municipals contra l'acord entre la Unió Europea i El Marroc, acord que afavorix la competència deslleial dels productes agrícoles marroquins, perjudicant sobretot a les tomaques i taronges valencians.

La moció va ser presentada al ple pel Bloc-Compromís i Iniciativa per Puçol, i en ella s'arreplega el malestar dels distints sectors agrícoles valencians ja que l'acord aconseguit entre la Unió Europea i El Marroc, després d'anys de negociacions, consolida una situació de competència deslleial, una cosa que perjudica en especial a cultius com la tomaca i els cítrics de la Comunitat Valenciana.

Partit Popular, PSOE, Iniciativa per Puçol, Bloc-Compromís i Pavalur van votar a favor de la protesta

Este acord va començar a gestar-se en 2005 i compta amb el vistiplau del Govern d'Espanya, manifestat en el Consell Europeu al desembre del 2010.

Per a Salvador Almenara, regidor d'agricultura, “estes negociacions tan àmplies afecten distintes àrees i cal entendre-les en el seu context més ampli. Per exemple, la Unió Europea obté importants millores quant a la pesca en aigües marroquines, però a canvi ha d'afavorir les importacions dels seus productes agrícoles. Una situació complexa en què al final els grans perjudicats són les taronges i les tomaques valencianes”.

La queixa en contra d'este acord va ser votada favorablement pel Partit Popular, PSOE, Iniciativa per Puçol, Bloc-Compromís i Pavalur.

Informa: Sabín

286-salvador_almenara-2

 

03 abril 2012
FaceBook  Twitter  

Altres