Unanimitat en el ple a l'hora de demanar ajudes per als agricultors i ramaders de Puçol

Unanimitat en el ple a l'hora de demanar ajudes per als agricultors i ramaders de Puçol

El ple municipal aprova per unanimitat tres mesures per a compensar els agricultors de Puçol per les gelades i baixes temperatures hivernals: aplicar el mòdul zero en el IRPF, que enguany queden exempts de l'IBI de rústica i sol·licitar al Ministeri d'Agricultura la posada en marxa de crèdits bonificats per als agricultors i ramaders afectats.

El camp espanyol en general i el de la Comunitat Valenciana en particular no travessen una situació favorable, tant per la situació econòmica com per les condicions meteorològiques del passat hivern. Esta situació ha portat a buscar ajudes de qualsevol tipus en per part dels ajuntaments i dels governs autonòmics.

Durant els mesos de gener i febrer, les baixes temperatures han causat danys copiosos en l'agricultura valenciana.

Estes gelades es traduïxen en importants pèrdue: cítrics i hortalisses han sigut en este cas les produccions més afectades

Durant els mesos de gener i febrer, les baixes temperatures han causat danys copiosos en l'agricultura valenciana, no estant exempt el nostre municipi d'este fenomen climatològic”, manifestava el regidor d'agricultura, Salvador Almenara, en el ple ordinari. “Estes gelades es traduïxen en importants pèrdues per a la nostra agricultura: cítrics i hortalisses han sigut en este cas les produccions més afectades”.

A això cal afegir una política de preus a nivell europeu que ha provocat que els agricultors espanyols en alguns casos no cobrisquen tan sols els costos de producció, una situació que ha sigut reconeguda pel propi Ministeri d'Agricultura. Tot això comporta l'abandó de camps i el cessament de l'activitat per part de molts agricultors.

Per a intentar pal·liar en la mesura que siga possible esta situació, el regidor d'agricultura va proposar al ple municipal l'adopció de tres mesures que han de ser traslladades als ministeris d'Agricultura, Hisenda i Economia.

En primer lloc, l'aplicació del mòdul zero en la declaració de renda per a tots els agricultors i ramaders que hagen patit l'afonament dels preus o les condicions climatològiques adverses.

En segon lloc, l'exempció de l'IBI de rústica igual que altres termes municipals valencians que han patit gelades d'importància durant finals del 2011 i començaments de 2012.

Finalment, la posada en marxa per part del ministeri d'uns crèdits bonificats per a agricultors i ramaders que estan patint esta situació adversa.

Les tres mesures van ser aprovades per unanimitat pels cinc grups polítics municipals: Partit Popular, PSOE, Bloc-Compromís, Iniciativa per Puçol i Pavalur.

Informa: Sabín

192-salvador_almenara-3

 

26 Març 2012
FaceBook  Twitter  

Altres