La Diputació subvenciona l'asfaltat del camí Antigons, molt deteriorat per les obres del barranc del Puig

La Diputació subvenciona l'asfaltat del camí Antigons, molt deteriorat per les obres del barranc del Puig

Durant la primera quinzena d'octubre s'ha realitzat l'asfaltat de la mitat del camí Antigons, una artèria d'ús agrícola que unix el nucli urbà amb el barranc del Puig la restauració del qual és una vella petició dels agricultors de la zona. El projecte ha sigut pagat íntegrament per la Diputació de València.

Va ser l'anterior regidora d'agricultura, Pepa Conesa, qui va iniciar els tràmits perquè l'asfaltat poguera realitzar-se. El mal estat del camí, ple de clots i amb alguns tubs de desaigüe que passen davall el seu asfalt espatlats, es devia sobretot al pas de camions per a treballar en les obres de millora del barranc del Puig.

Finalment, un romanent econòmic de les partides pressupostàries destinades a camins agrícoles, va permetre a la Diputació de València dotar de 20.000 euros per a realitzar l'asfaltat d'aproximadament la mitat del camí Antigons, quedant la resta pendent d'una nova subvenció dins dels Plans Provincials d'Obres i Servicis de la Dipu.

El projecte tècnic realitzat per l'arquitecte municipal va ser adjudicat a Pavasal per 20.000 euros

El projecte tècnic realitzat per l'arquitecte municipal Toni Sesé va ser finalment adjudicat a l'empresa Pavasal, qui amb els 20.000 euros es comprometia a realitzar no sols els 2.360 metres quadrats d'asfaltat, la col·locació del cartell senyalitzador i la reparació dels dos tubs de desaigüe deteriorats, sinó que va incloure una millora de 910 metres quadrats addicionals d'asfaltat per a fer-se amb la contracta.

Per la urgència de la situació, els tubs van ser reparats per la brigada municipal d'obres i servicis abans que s'executara l'obra, ja que era necessària la seua utilització per a poder traslladar l'aigua de les séquies d'un costat a un altre del camí”, matisa Salvador Almenara, actual regidor d'obres agrícoles. “Per a compensar eixe treball ja realitzat, Pavasal va oferir asfaltar a canvi altres 250 metres quadrats de camí, amb el que finalment el tram asfaltat és de 3.520 metres quadrats”.

O el que és el mateix, 700 metres lineals del camí Antigons, el que suposa que encara queden pendents d'asfaltar uns 650 metres fins a arribar al barranc del Puig. Tot això amb una capa de cinc centímetres de grossor en un camí agrícola que té una amplària mitjana de cinc metres. Un treball que Pavasal ha realitzat en les dos primeres setmanes d'octubre.

Després de l'estiu, hem agilitzat el tema tot el possible amb la Diputació Provincial perquè l'asfaltat es realitzara abans que arribaren les pluges. Ara que ja tenim la mitat, estem estudiant el projecte tècnic corresponent per a incloure-ho en la pròxima subvenció que puguem aconseguir per a obres agrícoles, confiem que siga com més prompte millor”, finalitza el regidor.

Informa: Sabín

694-asfaltado_antigons-4

 

17 Octubre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres