Els alumnes més xicotets dissenyen postals per a promocionar la clementina en Nadal

Els alumnes més xicotets dissenyen postals per a promocionar la clementina en Nadal

El divendres 10 de desembre, la Cooperativa Copuzol i l'Ajuntament de Puçol començaven el repartiment de mil targetes nadalenques entre els seus treballadors, clients i veïns. L'originalitat residix que han sigut dissenyades per alumnes d'infantil i primària de la població dins del concurs Dolç Nadal.

Fa cinc anys que l'ajuntament i la cooperativa van començar a promocionar la clementina d'una altra forma de cara al seu consum en Nadal: es tractava d'incentivar el consum entre els més menuts i per a això gens millor que invitar-los a participar en un concurs en què els seus dibuixos eren els protagonistes.

Naixia així Dolç Nadal, el concurs de postals nadalenques a què cada edició s'han sumat més col·legis públics, concertats i privats. Enguany han sigut 1.375 alumnes els que han dissenyat les seues postals, pertanyents a tres col·legis públics La Milotxa (280 alumnes), Lluís Vives (100) i Bisbe Hervàs (250), junt amb el col·legi concertat Virgen al Pie de la Cruz (50) i tres col·legis privats: Alfinach (250), Caxton College (325) i American School of Valencia (100).

A més, com ja succeïra en l'edició del passat any, també els alumnes d'ADIS (Associació de Discapacitats) s'han sumat a la iniciativa aportant 20 participants.

En Nadal celebrem el naixement de Jesús i no poden faltar en les nostres llars les celebracions familiars, amb la nostra fruita per excel·lència sobre la taula, la clementina”, va assenyalar Mariano Aguilar, president de Copuzol, durant l'entrega de premis. “Per això és un orgull felicitar els nostres empleats, socis i clients amb estes postals nadalenques que han sigut elaborades per vosaltres, xiquets i xiquetes d'infantil i primària de la nostra població”.

Resulta difícil repartir targetes amb més de mil dissenys distints, però un sol guanyador suposa una desil·lusió molt gran per a tots els altres, d'ací que enguany, com a novetat, s'hagen atorgat fins a huit premis distints, o el que és el mateix, un premi per a cada un dels col·legis participants.

Si per als xiquets ja és una gran satisfacció veure el seu dibuix exposat, tant en el col·legi com en la sala d'actes de la cooperativa, molt major el és per als huit triats, ja que des del 10 de desembre els seus dibuixos estan distribuint-se no sols per Puçol, sinó per moltes altres poblacions de la Comunitat Valenciana.

Però tot això no hauria sigut possible sense el suport incondicional dels col·legis”, va matisar Estrella Carcasona, la regidora d'educació. “Perquè sense l'ajuda dels professors, que han dedicat temps en les seues classes per a dissenyar estes postals, res d'açò seria possible. Per això hem d'agrair la seua paciència i el seu esforç una vegada més”.

Paciència i esforç que han sigut fonamentals per a obtindre els huit dibuixos guanyadors: Mario Alfonso Quirante (4 anys, de La Milotxa), Mª Jesús Mora (4 anys, d'Alfinach), Evelyn Fernández (6 anys, de Lluís Vives), Nerea Beltrán (6 anys, de Bisbe Hervàs), Alfonso Maldonado (6 anys, de Caxton College), Celia Lillo (7 anys, d'American School), Pablo Núñez (7 anys, de Virgen al Pie de la Cruz) i el jove Vicente Climent (de l'Associació de Discapacitats).

Tots ells van rebre una sèrie de regals i nombroses felicitacions durant l'acte d'entrega de premis, celebrat en Copuzol, que va finalitzar com tots els actes oficials, amb un saborós… suc d'honor, de taronja, naturalmente.

Durant el mateix, l'alcalde José Vicente Martí va destacar la importància de tots els projectes educatius, “però en especial este, que servix per a recolzar els productes de la nostra horta amb la col·laboració dels xiquets, els pares i els professors. Eixa és la nostra obligació com a polítics, estar junt amb les iniciatives locals que beneficien a tots, i si són en l'àmbit educatiu millor”.

A més del repartiment de mil postals tradicionals, en paper, amb la corresponent dedicatòria per part de l'alcalde i el president de Copuzol, enguany també es distribuiran les targetes per e-mail… i és que les noves tecnologies no tenen per què estar renyides amb les tradicions.

Definitivament, les postals d'estos xicotets artistes arribaran lluny, molt lluny. I la promoció de la clementina, també.

Alumnes, pares i professors en l'entrega de premis en Copuzol

Més fotos de la notícia

13 Desembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres