Els líders polítics locals analitzen la reelecció de Josep Mª Iborra com a alcalde

Els líders polítics locals analitzen la reelecció de Josep Mª Iborra com a alcalde

Després de jurar o prometre el seu càrrec de regidor, com a marca la Constitució, i realitzar la votació per al nou alcalde, en la qual va eixir reelegit Josep Mª Iborra, els portaveus dels distints grups polítics municipals van realitzar la seua primera intervenció pública en un saló de plens que, com un d'ells va recordar amb certa ironia, ''és la primera vegada que està tan abarrotat en quatre anys''.

Salvador Claramunt, portaveu del Bloc, que gràcies als seus 551 vots ha obtingut un regidor, va felicitar el nou alcalde i a tots els altres representants polítics, i els va recordar que ''cal seguir treballant amb honorabilitat'', abandonant l'insult i utilitzant sobretot la paraula. La seua intervenció va finalitzar entonant el mea culpa en nom de tots els polítics perquè ''l'alta abstenció ha de fer-nos reflexionar a tots els polítics i evitar casos tan lamentables com els de la Comunitat de Madrid o les Corts Valencianes, on per primera vegada no s'ha realitzat la presa del càrrec en valencià''.

''Senyor alcalde, ha demostrat vosté un tarannà democràtic que no es veia en anys. Mantinga eixe esperit. Compte amb els altres partits polítics.'' Amb estes paraules demostrava el portaveu d'Unió Valenciana, Chimo Galcerá, la seua voluntat de seguir recolzant els grans projectes que beneficien a la població. ''Ens importa el nostre poble, no les ideologies. Tenim clar el que cal recolzar, vinguen les propostes d'on vinguen.'' Després d'estes afirmacions, Galcerá va finalitzar la seua intervenció recordant que està disposat a treballar pels 16.000 habitants de Puçol i no sols pels 678 que li han votat, perquè l'important és ''el progrés del nostre poble''.

Més vots ha obtingut l'Entesa, concretament 855, la qual cosa convertixen el seu únic regidor ''en el més car de la història democràtica a Puçol''. En la seua intervenció, Juanma Busto, portaveu del que ja és el tercer grup municipal, va sol·licitar una reforma de la Llei Electoral, perquè potser amb alguns canvis s'aconseguiria atraure a eixe nombre cada vegada major de ''gent que pensa que dóna igual a qui es vote; no hem d'oblidar que són 3.000 els ciutadans de Puçol que pensen que no val la pena anar a votar''. Després de felicitar el nou alcalde, Busto va tancar la seua intervenció amb una oferta que a més d'un en la sala li va sonar quasi profètica: ''Senyor alcalde, ací està Esquerra Unida, que no tanca la porta a cap acord que siga bo per al poble''.

Un tarannà semblant va mostrar Mariano Sanchis, portaveu del Partit Popular i dels 3.016 veïns que li han votat: ''els ciutadans ens han col·locat a cada u en el lloc que ens correspon. Nosaltres, des del PP, plantejarem una oposició constructiva i de diàleg''. En les seues paraules, Sanchis va mostrar la seua predisposició a recolzar tot el que beneficie al poble i a estar sempre prop del ciutadà, perquè ''ha d'imperar sempre la visió del poble per davant de tot''.

Finalment, Inmaculada Arcos, en representació del PSOE, que ha obtingut 4.104 vots, va manifestar el seu ferm compromís a ''seguir treballant com en els últims vint-i-quatre anys, que hem estat en el govern local''. Seguir oberts al diàleg i al consens, sempre que no supose la paralització del poble, són els seus principals objectius de cara a la seua relació amb els altres grups municipals. Les seues últimes paraules van ser d'enhorabona al nou alcalde i de recordatori de la campanya electoral ''on algun polític de l'oposició va dir que havia de jubilar-se ja, perquè porta vint-i-cinc anys en l'Ajuntament. Nosaltres i almenys els 4.104 veïns que ens han votat, pensem que tenim un bon alcalde per a tots i per a totes''.

18 Junio 2003
FaceBook  Twitter  

Información Adicional