Artículo de Compromís del mes de diciembre: “El pressupost per a 2020 és Populista, Antisocial i Irrealitzable”

Este és l'article de Compromís de desembre, titulat El pressupost per a 2020 és Populista, Antisocial i Irrealitzable. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

El Pressupost per a l'any 2020 serà de 16.322.513 €, i la partida d'inversions puja a 569.000 €. Compromís, presentà per Registre d'Entrada propostes per a les inversions de l'any 2020 per un total de 289.000 € distribuïts de la següent forma:

90.000 € per a una intervenció URGENT en el Nucli Antic. Si no actuem amb urgència arribarem tard a recuperar una part del poble que en qualsevol municipi és la joia de la corona.

30.000 € per a la reforma de 3 vivendes propietat de l'ajuntament, per a famílies més vulnerables. En l'actual pressupost, este govern només te 3.492 € pressupostats. Una misria!

19.795 € augmentar la partida d'accessibilitat que puja a 21.000 €. Per tant quedaria en 40.000 € per a continuar eliminant les barreres arquitectòniques.

150.000 € per a canviar la gespa artificial del camp de futbol de l'Estadi Pepe Claramunt. Esta gespa la utilitzen i disfruten els nombrosos equips que hi ha actualment en la UE Puçol.

Per a realitzar les inversions anteriors,Compromís proposàvem anul·lar les inversions que vol realitzar el govern municipal, com: l'Enllumenat de la Vereda Camí la Mar, per 241.395 €, per les següents importants raons:

L'expedient compta amb informes dels tècnics contraris a esta inversió per contaminació lumínica i per estar al costat d'una zona protegida com és la Marjal dels Moros.

És competència Autonòmica no del govern local.

Comptem amb un passeig marítim, i de nombroses zones il·luminades al nostre nucli urbà per a practicar esport o passejar en hores de nit com són les circumval·lacions i els polígons.

Cal tindre en compte l'elevat cost de manteniment i reposició dels sistemes d'enllumenat, així com l'exposició a possibles robatoris de material per la seua ubicació.

Compromís volem retardar la inversió del Carril Bici per què pensem que el carril bici és necessari, però la legislatura té 4 anys i pensem que es pot realitzar a l'any que ve. El Nucli Antic, té centenars d'anys d'antiguitat, i només cal vore com està, abandonat i deixat de la mà de Déu.

Compromís votarem en contra d'este Pressupost per populista (augmenta fins a un 70% la partida de festejos taurins); antisocial (misèria per a les famílies més vulnerables i baixada del 0'7 per a cooperació internacional); en contra de la nostra llengua (desaspareix la partida de promoció del valencià), i és irrealitzable (per què la inversió més important no és de competència local, sinó autonòmica).

Una opinió de Compromís per Puçol


Nota: Por petición del grupo político municipal, el texto del artículo se publica en valenciano, tanto en la página web municipal en castellano como en la web en valenciano.

09 Diciembre 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Información Adicional