Artículo de Compromís del mes de febrero: “La revolució serà feminista o no serà”

Este es el artículo de Compromís del mes de febrero, titulado La revolució serà feminista o no serà. Tal como contempla el Reglamento de Medios de Comunicación aprobado en 2008, los grupos políticos municipales pueden publicar en la página web municipal un texto de opinión sobre cada pleno que se realice y un artículo sobre el tema que ellos elijan cada mes.

Obrim el mes de Març celebrant la Setmana de la Dona. Des del 3 fins al 13 de març s'ha preparat un extens programa d’activitats per a totes les edats. Per primera vegada portem al carrer l'acte protocol·lari de la Setmana de la Dona, i ho traslladem a un edifici en forma d'espectacle de carrer. També per primera vegada realitzarem una activitat orientada a la joventut amb una vesprada en què el ball i la cultura urbana seran els protagonistes. La cultura i l'esport també estaran presents, amb la II MARXA PER LA DONA, després de l'èxit de l'any passat. Convida a tots els teus familiars i amics a participar en un matí de diumenge i sigues protagonistasentsolidari. Et convidem, ja sigues home o dona, a participar en tots els actes programats. No et quedes a casa!

Tenim molt que celebrari molt encara per reivindicar: el dia 8 de Març és el dia en què les dones reivindiquen els seus drets laborals i socials, en el que també hem de reflexionar per qué encara ens queda molt de camí per a aconseguir la igualtat real. Es parla d'igualtat com quelcom específic en les dones quan per a aconseguir-la de forma plena necessiten i, afortunadament cada vegada hi ha més, a eixos hòmens feministes, que reconeixen i lluiten perquè el ser humà estiga per damunt del gènere.

Les polítiques del PP s'han escudat en la crisi que ens ha envaït per a retrocedir, a manera de retalls, en tots els èxits que s'han aconseguit en els drets de les dones, reduint-los quasi un 50% de forma successiva en els últims anys en matèria d'igualtat en els seus Pressupostos. I diem “els seus” pressupostos perquè en Compromís tenim clar que el feminisme té el suficient camí recorregut per a il·luminar una democràcia més plena. Tenim clar que la bretxa salarial entre hòmens i dones cal eliminar-la i una de les accions que ho permetrien seria la derogació de la reforma laboral. Tenim clar que l'atenció de les persones dependents té rostre de dona i per això, aplicar la llei de dependència, per iniciativa de la Conselleria, afavorirà una major qualitat de vida per a les dones que assumixen eixe paper de forma tradicional. Este pressupost ha augmentat per a enguany un 62%. Tenim clar que cal derogar la LOMQE, Llei orgànica 8/2013 per la millora de la qualitat educativa, pels seus principis contraris a la igualtat.

En Compromís per Puçol tenim l’obligació de desenvolupar accions que potencien la igualtat en el nostre municipi, a manera de campanyes i de formació, en què l'objectiu principal siga promoure l'empoderament de les dones i fomentar la seua participació.

Si lliges açò i eres dona, no oblides que no sols has d'enrecordar-te este mes de Març sinó cada dia de l’any que si pots votar en unes eleccions, és gràcies a una feminista; si eres metgessa, advocada secretària és gràcies a una feminista; si emprens un negoci i pots obtindre un préstec utilitzant només el teu nom i els teus antecedents de crèdit, és gràcies a una feminista; si posseïxes alguna propietat registrada únicament al teu nom és gràcies a una feminista; si tens dret al teu propi salari encara que sigues casada o hi ha un home en la teua família, és gràcies a una feminista; si pots alletar al teu bebé, això sí, encara discretament en un lloc públic i no ser arrestada, és gràcies a una feminista; si pots veure't com una persona adulta plena i no com una menor d'edat que necessita ser controlada per un home,agraïx-li-ho a una feminista, perquè la revolució serà feminista o no serà.

Una opinió de Compromís


Nota: Por petición del grupo político municipal, el texto del artículo se publica en valenciano, tanto en la página web municipal en castellano como en la web en valenciano.

01 Marzo 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Información Adicional