Opinión del Bloc sobre el pleno del 24 de septiembre: “Ni Cointra, ni Renfe, ni Banco de Alimentos; y el Camí la Mar, ¡ya veremos! (II)”

Opinión del Bloc sobre el pleno del 24 de septiembre: “Ni Cointra, ni Renfe, ni Banco de Alimentos; y el Camí la Mar, ¡ya veremos! (II)”

Tal como contempla el Reglamento de Medios de Comunicación aprobado en 2008, los grupos políticos municipales tienen derecho a publicar en la web municipal un articulo de opinión sobre cada pleno que se realice y otro de tema libre cada mes. Este es el texto enviado por el Bloc-Coalició Compromís sobre el pleno del 24 de septiembre, titulado “Ni Cointra, ni Renfe, ni Banco de Alimentos; y el Camí la Mar, ¡ya veremos! (II)”.

D’altra banda, el punt 7é del Ple de setembre, recollia l'aprovació del plec de condicions de l'obra ampliació i condicionament del Camí la Mar-Senda Magraners. Com tot el món sap, es tracta d'una obra molt necessària, molt esperada i molt desitjada per tots. Ho diem perquè ja fa molts anys que esperem esta inversió que, segons l'equip de govern, serà finançada íntegrament per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, i que, si es compleixen els terminis, estarà finalitzada al maig de l'any 2013.

Si en el punt que tractava el tancament de Cointra demanàvem autocrítica per no caure en els mateixos errors, molt ens temem que no tardarem molt a caure en el mateix parany. Ho diem perquè en el projecte de l'obra del Camí la Mar no veiem res clar que es puga accedir, sense cap perill, a les parcel·les situades baixant cap a la mar, a mà esquerra, perquè caldrà estar pendents, al mateix temps, dels vehicles que vénen de cara i dels vianants i ciclistes que van per la sendera, circulant en doble sentit. Si això és així, el perill es multiplicarà.

És per això que en el Ple, el Bloc-Coalició Compromís demanà que es revise el projecte per si cal fer una rotonda abans d'arribar a la platja, i facilitar així el canvi de sentit i no haver d’anar fins a la mar per a realitzar esta maniobra. Ara que encara estem a temps caldria que l'equip de govern s'ho remirara i ho consultara amb els tècnics de la Conselleria, que són els qui, teòricament millor coneixen el projecte.

Ens agradaria equivocar-nos al cent per cent, però si en el 2009, que la crisi encara no era tan accentuada, no es va realitzar este  projecte, ens volen dir que ara que la Generalitat Valenciana ens deu al poble de Puçol, des de fa temps 1.050.000 €, ara que no paga als dependents, ara que tot són retalls i més retalls en la Sanitat Pública i en l'Ensenyament, ara que fins i tot Iberdrola els ha tallat la llum als edificis d'algunes conselleries…. ara vol dir-nos l'equip de govern que vindran els 3.748.000 € que costa el projecte?

Ens agradaria equivocar-nos al cent per cent, però molt ens temem que tardarem prou de temps a vore realitzat este projecte tan necessàri per al nostre poble.

Passant al punt nové del Ple, el Bloc-Coalició Compromís presentà una moció contra la destrucció d'aliments als grans supermercats de Puçol. No cal explicar com està la situació al nostre poble i a tot arreu. Tot sabem que hi ha moltes famílies que no tenen ni per a menjar.

La nostra moció proposava que l'equip de govern es reunira amb els responsables de tots els grans supermercats de Puçol que diàriament tiren al fem les restes de fruites, verdures i hortalisses per a donar-los a un banc d'aliments, des d’on es distribuirien a les famílies necessitades. L'equip de govern al·legà que la Diputació estava a punt de signar un conveni amb Consum per a tota la província de València i que amb això n'hi havia prou.

El  Bloc-Coalició Compromís reiterà la petició  de que intentaren reunir-se amb les empreses que no participen en este conveni. Doncs bé, els senyors del PP-Pavalur votaren en contra d'esta moció dient-nos que amb este conveni era més que suficient. Ara va i ens hem assabentat que Consum a penes dóna un basquet o dos cada dia amb les sobres. Ara què farem, foc o fugirem?

A més i per acabar-ho d'arreglar sabem que Más y Más vol participar en este projecte, i tot  sense haver-los informat. Aço se'n diu miracle. O és que la Sra. Eloísa, regidora de benestar social, ha anat a parlar per darrere amb esta empresa, després d'haver votat el contrari en el ple?  Això es diu.... coherència?

Després de tot açò, en Bloc-Coalició Compromís ens tornem a fer la mateixa pregunta: este equip de govern és el que es mereix el nostre poble? Si un Partit de futbol no és el mateix en directe que en la televisió, des del Bloc-Coalició Compromís animem el veïnat perquè vinga a la Sala de Plens a presenciar els debats municipals i comprovar en directe l’eficàcia dels nostres governants. Potser es sorprendran i tornaran.

Una opinión de Enric Esteve
Portavoz del grupo político Bloc-Coalició Compromís
(El texto se publica en versión valenciana por petición del propio autor.)

1083-logo_bloc-compromis


20 Noviembre 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Información Adicional