Miajadas en les falles de Puçol per a reactivar l'agermanament

18 Març 2018

El dissabte 17 de març s'ha celebrat, en el saló de plens de l'Ajuntament, la recepció oficial de la representació de Miajadas, poble agermanat amb Puçol des de fa 19 anys, amb presència de la corporació municipal i distintes associacions que formen el Comité d'Agermanaments. A més de detalls protocol·laris i d'un piscolabis, la reunió ha servit per a treballar junts en la reactivació dels intercanvis, amb visites de veïns de Puçol al poble extremeny i de «miajadeños» a Puçol. Tot això previst per a l'any que ve, que es complix el 20 aniversari de l'agermanament.

Llegeix més...

La Gala de l'Esport reconeix l'esforç d'esportistes i clubs de la població

16 Març 2018

La Gala de l'Esport es va celebrar el passat 28 de febrer en l'Espai Jove de Puçol. Sis esportistes i tres clubs de la població van rebre el reconeixement al treball ben fet durant les temporades del 2016 i 2017: Sofía Zanón (gimnàstica), María Monedero (ball), Juanjo López (atletisme), Álex Escrig (motociclisme), Iván Ortolá (motociclisme), Paco Serrano (wushu i tai-chi), Club de Futbol Sala, Club d’Handbol i Tripuçol. Entre premiats, familiars i representants de distints clubs de la localitat, van assistir més de 200 persones a l'esdeveniment.

Llegeix més...

La Setmana de la Dona, unes jornades per la igualtat amb una àmplia participació

16 Març 2018

La Setmana de la Dona de Puçol va acabar l’11 de març amb una marxa solidària que va clausurar 9 dies d'actes a favor de la igualtat entre dones i homes. Del dia 2 al dia 11, veïnes i veïns de totes les edats i sectors de la població van disfrutar d'una programació variada amb tallers, música, cine, teatre, dansa, exposicions i espectacles. Es va tractar d'unes jornades amb un ampli seguiment en què es van viure moments emotius.

Llegeix més...

Caxton College, primer col.legi cardiosaludable d'Espanya

15 Març 2018

Sport Pulse, especialista en la detecció de malalties cardiovasculars, realitza amb els alumnes del Club Esportiu de Caxton College dues jornades de proves per a evitar la mort sobtada cardíaca en l'esport entre xiquets i joves esportistes. Durant eixes sessions, desplaça a tot el seu equip d'especialistes en cardiologia esportiva, medicina general i personal d'infermeria fins al centre escolar situat a Puçol.

Llegeix més...

Un saborós menú per a acomiadar-se del taller de dolços i donar la benvinguda a les festes

15 Març 2018

L'alumnat del taller de dolços, una de les 11 propostes gratuïtes de l'Àrea de Benestar Social programades entre març i juliol, va finalitzar el dimarts 13 de març les dues sessions de 3 hores que conformaven l'activitat que es va dur a terme en l'Espai Social La Barraca. El grup de 15 persones, 13 dones i 2 homes, va realitzar una demostració de la rebosteria que havia aprés a cuinar, inspirada en Falles i Pasqua. Davant de l'interés que ha generat la classe, es va a organitzar una segona edició.

Llegeix més...

L'alumnat internacional d'ASV coneix les Falles

14 Març 2018

American School of Valencia (ASV) organitza tots els anys per als estudiants de l'assignatura d'Espanyol com a Segona Llengua una excursió amb l'objectiu de disfrutar dels primers actes del calendari faller. L'aprenentatge de la cultura local és una part important de l'experiència que viuen els alumnes internacionals en ASV i, entre altres aspectes, un destacat és la festa de les Falles.

Llegeix més...

La Milotxa celebra les Falles amb un viatge per l'univers

14 Març 2018

L'escola infantil La Milotxa, un any més, se suma a la festa de les Falles. L'alumnat ha elaborat unes escultures d'acord amb el tema sobre el qual se centren els seus projectes d'este curs: l'univers. El dijous 15 es du a terme la plantà dels seus monuments fallers en el centre educatiu de Puçol i, el divendres 16, un matí ple d'activitats per a escolars amb música, danses valencianes i xocolatada amenitza l'espera de la cremà, que té lloc a les 12.30 hores.

Llegeix més...

Una xicoteta història del Club d'Història Puçol

13 Març 2018

En el seu segon any de vida, el Club d'Història Puçol ja compta amb una programació estable: una xarrada mensual i una visita guiada trimestral a llocs emblemàtics de la Comunitat Valenciana. Després de parlar de temes com el gòtic, Jaume I, el port romà de Puçol o els Borja, en este mes de març té programades dos activitats entorn de Sagunt: la xarrada el dia 22 i l'excursió el dissabte 24. Tot això gratis, naturalment.

Llegeix més...

La Marxa per la Dona: solidaritat, bon ambient i un sorteig amb premis

13 Març 2018

La III Marxa per la Dona va reunir al voltant de 1.400 persones en la plaça del País Valencià el passat diumenge 11 de març. La recaptació, de 7.700 euros, es va destinar a la investigació del càncer en dones menors de 35 anys en l'Institut d'Investigació Sanitària Incliva. La volta a peu, amb un ambient solidari i alegre, va ser el colofó a una setmana que va reivindicar la igualtat entre dones i homes. Al finalitzar, es va realitzar un sorteig entre els que van participar en l'activitat.

Llegeix més...

Selma Adam i l'aventura de pintar amb el dit sobre melamina negra

12 Març 2018

Selma Adam és un jove autor amb una tècnica molt particular: utilitza com a suport la melamina que tots coneixem com a material per a construir mobles de cuina i els seus pinzells són els dits de la mà, amb els que recorre este suport brillant i rugós que, no obstant això, no absorbix l'esmalt blanc amb què ha construït la major part de la seua obra, excepte eixos Retales en què a més del blanc i negre experimenta amb pigments de color. Un desafiament que oferix resultats sorprenents, com es pot comprovar en la Casa de Cultura de Puçol del 9 al 29 de març.

Llegeix més...

La Residència de la Tercera Edat es prepara per a celebrar les Falles

12 Març 2018

La Residència de la Tercera Edat de Puçol compta amb un complet programa per a celebrar les Falles, durant les quals presenten la seua fallera major, celebren una missa i l'ofrena, planten la seua falla i realitzen la cremà. Les seues activitats no paren, ja que les últimes setmanes van rebre la visita d'estudiants de l'institut de Puçol i van commemorar el Dia Internacional de la Dona.

Llegeix més...

Un matí d'igualtat: l'alumnat de l'institut balla i actua per la dona

12 Març 2018

L'alumnat de l'assignatura d'arts escèniques i teatre de l'institut de Puçol ha interpretat una sèrie de coreografies i actuacions amb motiu de la Setmana de la Dona el divendres 9 de març en la plaça de l'Ajuntament. El seu espectacle ha atret veïns i veïnes de la localitat que han comprovat el compromís de les persones més joves del poble amb la reivindicació per la igualtat.

Llegeix més...

Una porta oberta a la integració en la societat valenciana

09 Març 2018

El dissabte 3 de febrer es va realitzar l'entrega de diplomes als 17 assistents de l'Escola d'Acollida que van superar el curs de 40 hores impartit al llarg de diversos caps de setmana en la Casa de Cultura. La regidora Mar Mazo va ser l'encarregada d'entregar les acreditacions en companyia de les dues professores de l'escola: la treballadora social Amparo Ferrer i la psicòloga Estela Abellán.

Llegeix més...

La cavalcada del ninot, potser l'acte amb major participació durant el mes faller

09 Març 2018

Després de la crida, l'exposició del ninot i les albaes, el nou acte multitudinari organitzat per la Junta Local Fallera va ser el dissabte 3 de març, amb la cavalcada que va recórrer diferents carrers de la població: Hostalets, Molí de Vent, Palau-La Torre, Picaio, Antiga Muralla i Camí La Mar van aportar disfresses, alegria i ganes de festes… per sort, el temps va ajudar.

Llegeix més...

El 14 de març torna la festa medieval de la Falleta Coll

08 Març 2018

El dimecres 14 de març té lloc la festa medieval de la Falleta Coll. Es tracta d'un esdeveniment ja clàssic que, com cada any, se celebra en el Centre de Dia Martínez Coll. A partir de les 17 hores, totes les persones interessades estan invitades a assistir a un acte en què mai falten jocs, dolços, música, batukada, disfresses, animals… i berenar!

Llegeix més...

La Marxa per la Dona, una manera de donar suport a la investigació i la lluita contra el càncer

08 Març 2018

El dilluns 5 de març, l'Ajuntament de Puçol va firmar per tercera ocasió un conveni amb l’Incliva, l'institut on la doctora Anna Lluch investiga com lluitar contra el càncer. La recaptació de la Marxa per la Dona, la volta a peu que té lloc el pròxim diumenge 11, es destina a un projecte de l'entitat que té l’objectiu de combatre el càncer de mama en dones menors de 35 anys.

Llegeix més...

L'alumnat de La Milotxa aprén a posar nom a les seues emocions

07 Març 2018

La Milotxa acull les últimes visites de la temporada de membres de la Fundació TAI (Treballs d'Ajuda a la Infància) als quatre col·legis públics de Puçol perquè l'alumnat més jove del poble aprenga formes sanes de relacionar-se amb les altres persones. Després dels centres Lluís Vives, Jaume I i Bisbe Hervàs, el grup de xiquetes i xiquets de 5 anys de l'escola infantil ha continuat el dimarts 6 de març amb el programa de vida saludable de l’ONG i ha atés a una activitat de contacontes que els ha ensenyat a posar nom a les emocions.

Llegeix més...

Música, animació, emocions i pluja en el començament de la Setmana de la Dona

06 Març 2018

El divendres 2 de març començaven els actes programats a Puçol per a la Setmana de la Dona, amb la pluja com invitat no previst i, a pesar de tot, notable presència de públic en els espectacles de carrer (Iknotiz i Borumbaia), l'acte institucional d'inauguració, el concert Ací Fem i, per a tancar el primer cap de setmana, l'homenatge a les primeres dones que van tocar en la banda de música local, amb un concert a càrrec de Santa Cecília.

Llegeix més...

Altres